fredag 25. juni 2010

Må du få en fin helg!


Solen skinner i dag. Jeg later som om jeg tror at det skal vare hele helga. At yr.no sier noe helt annet bryr jeg meg ikke om. Jeg er blitt veldig god på latesomleken. Jeg drar til Rabarbraland denne helgen også. Nå blir også min husstelllærermamma med, og hun skal få være rabarbraveileder.



I dag har det vært en deilig venninnedag. Jeg har rett nok ikke møtt noen av dem, men det har kommet tilbud om denslags og hyggelige hilsninger og latterlagere både her og der. Det må være solen som gjør sitt og minner oss om hverandre i dag. Jeg bare nyter. Gode venninner er en gave til livet, en gave man fortjener fordi man er verdt det.

Nyt helgen, og vær så snill som du klarer.

Eirin
;-)

torsdag 24. juni 2010

Kunne det snart bli sommer....

Det er litt frustrerende at det ennå ikke er blitt sommer her hos meg. Jeg merker det i dag at jeg ikke kan late som lengre. Jeg kan ikke late som om jeg synes det er greit, og at jeg gjerne kan vente. Nå vil jeg ha sommer. Jeg vil gå i sandaler, jeg vil være ute hele dagen uten å kle meg i vinterdress.

Kom sommarvind, åh kom sommarvind....


Her er sommeren i fjor. Himmelen var blå og motet stort.  ;-)

Eirin

onsdag 23. juni 2010

Som mor, så datter!


Hun har mast en stund, hvorfor kunne ikke hun også få lov til å blogge? Jeg har tenkt at hun er for liten, blir fort lei og kanskje ikke helt vet hva hun skal blogge om.

Hvor feil kunne jeg ta!? Det er ikke med lite stolthet jeg nå lar dere få en titt innom bloggen til Plippo, lillepia mi. Tar du deg tid kan du se både det ene og det andre, og til og med kanskje lære litt.  ;-)
Bitt av basillen, hun også.

Mine damer og herrer, her er Regineblogg 

God klem på St. Hans, en dag som skal feires forran peisen i år.

tirsdag 22. juni 2010

Utfordring og 7 ting om meg selv.


Jeg har fått den utfordring av Hannes lille verden å fortelle 7 ting om meg selv. Siden utfordringen kom sammen med en helt ufortjent Utmerkelse, setter jeg ydmykt i gang med å blotte min sjel og lette litt på sløret.  ;-)

1. Jeg er utålmodig som en kasserolle med melk på en kokeplate, men liker å vente, kjeder meg skjelden.
2. Noen dager kan jeg klare alt! Andre dager, ingenting.
3. God mat, laget med kjærlighet er en lykke i livet.
4. Jeg elsker å være ute i naturen, nesten i uansett vær.
5. Jeg trives godt i mitt eget selskap, men blir av og til grusomt selskapssyk.
6. Jeg har alltid planer og prosjekter på gang, og blir glad når noen vil være med på dem.
7. Jeg tror innerst inne at jeg egentlig skulle vært kongelig.

Nå sender jeg dette videre til Miamor,  Gundam - playing around og Urban living by me

En deilig tirsdag, i all slags vær til dere alle!

Eirin


mandag 21. juni 2010

Plutselig satt hun på trappa!


Hun bare satt der, helt plutselig, på trappa som ingenting. Men sulten det var hun, og sovet har hun gjort siden.

Velkommen hjem rare gode Susi.


Hipp hurra for rabarbra og hvitveis!


Jeg har trukket rabarbra-sommer-gaven i dag.
And the winner is; GryNoKa med bloggen Englekyss.
Gratulerer til deg! Hun var den siste som meldte seg på. Bidraget var en Grunnlovsdessert - rabarbrakompott hentet fra en gammel bok fra 1950.

I grunnen litt morsomt vil nok de si som kjenner mitt forhold til Grunnlovsdagen og alt styret rundt den. Derfor ekstra artig at det ble du som vant!  ;-) En liten sommergave i god Med Hjerte stil er snart underveis.

Trekkingen ble høytidelig utført av Regine og meg. Jeg skrev og brettet 7 lapper, hun trakk ut den heldige vinner. Regine syntes dette var så artig at jeg har lovet å ha flere konkurranser med henne som dommer.

Her er bilder fra helga. Min lange rabarbrahekk, meg selv som ivrig plukker og noen hvitveisbilder. Jeg har nemlig hørt at på Senja er det to hvitveissteder og at det ene er akkurat der hvor min hytte ligger. Snakk om! ;-)

rabarbrahekken min

kledd for 6 grader og regn.

Hvitveis, en skjeldenhet på Senja.

Alt godt på en mandag som ikke er særlig sommelig her hos meg, men det er klart det kommer, det gjør det alltid! Jeg er optimist, og vet det går bra til sist. :-)

Eirin

Susi come home!


Min høyst eiendommelige og halvblinde, men høyt elskede katt, har ikke vært hjemme på fem dager. Jeg er litt bekymret nå. Vel, sier jeg til meg selv, det er sommer, vi snakker om en katt, og dette har hun gjort før. Men det ligner ikke på sommer her hos oss, og dette ligner i grunnen ikke Susi å bli borte, så jeg lar meg ikke berolige av meg selv. Jeg går stadig til vinduet og åpner stadig døren. Jeg har vært i garasjen, uteboden og kjelleren, alle disse stedene har hun vært en dag eller to før mens jeg trodde det verste. Men hun blir borte. Ikke kan hun mjaue, ikke kan hun male, hun liker ikke kos og er verdensmester i arroganse. Men jeg har varme god følelser for denne merkelige skapningen.

Susi Q, kom hjem!

PS!
Jeg har trukket vinner, og jobber med et innlegg om rabarbra-sommer-gave!  ;-)

Alt godt fra Eirin

fredag 18. juni 2010

Mine damer og herrer!



God helg, alle sammen!


Måtte alt bli slik du ønsker og muligheter for det gode komme til deg.

På mandag skal jeg trekke rabarbragaven.
;-)


Alt godt fra Eirin

torsdag 17. juni 2010

Krigen er i gang!

foto: Kjersti Hegna

Så er de i farta igjen, på krigsstien! Disse alltid sultne, alltid frekke bymåsene i Tromsø! De skyr ingenting i sin jakt på mat. De spiser til og med av hendene til unger med pølse i handa!

I dag er det passe varmt til å la verandadøra stå oppe. Såpass varmt at jeg blir inspirert til å plante litt i krukker der ute på verandaen. Jeg setter fra meg de nydelige blomstene jeg kjøpte på Plantasjen i går, og beveger meg inn for å hente nespressokaffen min.

Da kommer Cora springende etter i full fart! Plutselig er ikke verandaen et blivende sted, tre store farlige måser krangler om å være den som skal få sjekke ut om årets blomster kan spises, hele, på tvers!

I dag sier jeg som Odd Børretzen; Jeg hater måker!!

Men det gikk bra, og jeg fikk plantet.
Men de bildene må jeg vise en annen gang. ;-)

Hunterhilsen
Eirin

Få deg en god latter!


Jeg har lyst til å vise dere ennå en blogg jeg liker å være innom.
Alt godt heter den, og skrives av en klok kvinne med mange meninger og inspirerende innspill.

I dag har hun en morsom liten video om BP sitt oljesøl. Denne må du se!
Det kan være godt å le i all elendigheten omkring sølet deres.

På mandag skal jeg trekke sommergaven til en av dere som gir meg rabarbraråd. Og det er plass til flere! ;-)

Det gleder jeg meg til.

Ha en god torsdag der du er.

Eirin

Blomstrene ble lånt av papirfoldning.dk
(ta gjerne en tur inn der, mye fint)

onsdag 16. juni 2010

Diana, Stordalen og Wirkola.


Jeg er veldig glad i ord og i uttrykk. Et godt, og uventet, ordspill er som en softis en varm sommerdag for meg, jeg tar i mot med stor glede.

Noen ganger slumper jeg til å lage noen selv. Om de står seg og blir brukt er jo en annen sak.

Jeg er også slik laget at jeg synes man skal kunne ha litt å velge i, i det daglige. I kjøleskapet har jo de fleste flere sorter pålegg, til middag kan man stort sett skifte mening og velge etter smak og behag nesten helt til man står i kassa, eller ved ovenen hjemme. Jeg lar humøret bestemme hva jeg tar på meg om morgenen, og jeg vet aldri hvor turen med Cora går før jeg tar på meg skoene.

Men altså ord og uttrykk. Her er litt å velge i;  Hvis du er lei av å hoppe etter Wirkola, kan du jo prøve å "dø etter Diana" eller "gifte deg etter Stordalen."  Det skal litt til for å nå opp, liksom.

Ha en god onsdag der du er.

Bildet fant jeg på ro.wikipedia.org
Eirin

tirsdag 15. juni 2010

Rabarbra, oppskrifter og gave!


Nå er det noen uker siden jeg har vært på hytta, og jeg kjenner savnet. Da vi kjøpte hytta for 3 år siden fulgte det med en hel hekk av rabarbra. Traust og god rabarbra.


Til nå har jeg laget pai og syltetøy av denne herligheten, men skjønner at jeg bare så vidt har rørt borti de uante muligheter som finnes. Jeg står fast i dårlig fantasi når det kommer til rabarbra.

Så nå frir jeg rett og slett til mine lesere og ønsker meg oppskrifter hvor rabarbra kan brukes som en ingrediens. Pålegg, middag, dessert, kaffekos, hva som helst.

Jeg har jo lyst til å gi noe tilbake for tiden du da bruker, og trekker ut en som vinner en sommergave!

Alt godt på en tirsdag fra Eirin

rabarbrabildet er lånt på nrk.no




Den deilige hytta vår på Senja. Et 100 år gammelt hus. Litt av rabarbrahekken kan sees på bildet.

søndag 13. juni 2010

Clark Kent!


Har du sett det? Den svenske kronprinsesse Victoria skal gifte seg med Clark Kent, bedre kjent som Supermann. Det må jo bare bli bra!

Alt godt med på veien for Herr og Fru Kent.  ;-)

Du synes vel ikke dette er majestetsfornærmelse vel?



foto: Hanne Juul/ Billed Bladet

Vi hilser fremdeles.

I dag har jeg vært på tur opp Tønsvikdalen, en 25 minutters kjøretur fra Tromsø by. Været var nydelig, 15 grader, mest sol og en liten vind, nesten ikke noe å snakke om. Det viste seg at en av toppene oppe i dalen var med i årets 10 på Topp, det var uvanlig mange biler på parkeringsplassen nede i Tønsvika. En nydelig norsk uskreven regel er at man hilser, nikker og sier hei til de man møter på tur en søndag i skogen på vei opp på fjellet. Jeg kjente at jeg ble varm om hjertet,  for ukjente venner i alle aldre hilste og smilte til hverandre. Jeg er nok en romantiker, jeg får klump i halsen av slikt, jeg.



Med framskridende gangsperre har jeg laget deilig middag til klanen. Indiskinspirert kyllinglårgryte med selvkomponert saus satt rett i ovenen. Inn med hele gryta. Alle slikket seg om munnen, mens Cora lå under bordet og sov som en stein etter fjelltur, tusenvis av lukter og mange gode hundemøter.



Håper din søndag også har vært vakker.
Alt godt fra  Eirin


lørdag 12. juni 2010

En blogganbefaling!


Jeg har lyst til å fortelle deg om en blogg jeg liker veldig godt å se innom. Hun som skriver den er ei voksen dame på min alder. Ei allsidig dame med mange artige innlegg om alt mellom himmel og jord.

Ta deg en tur innom og let litt rundt, her er noe for enhver smak, det tør jeg garantere.
Se her! ;-)

Denne morsomme lille saken her har jeg lånt inne hos henne. Det sier bare litt om hvem hun er.

Bli kjent med Hanne du også.

Eirin

Venner er gode greier.

To gode venninner, Regine og Cora.

Utmerkelse til Sagt Med Hjertet! ;-)

Jeg har fått en sunshine award!
Og det fra en av de flotteste fotobloggene jeg vet om.
En mesterfotograf!
Denne må jeg se innon hver eneste dag, en blogg til stor inspirasjon og glede;

Selv synes jeg det er vanskelig å velge ut noen. 
Jeg som er et sammensatt menneske finner noe til deilig inspirasjon og glede i alle bloggene på lista mi. 
Takk igjen til Mats som har gjort meg stolt og glad i dag.

Eirin

fredag 11. juni 2010

Fotball hele døgnet, hele måneden...


Nå skal jeg fortelle dere om mitt forhold til Fotball VM i Sør Afrika. Til vanlig følger jeg med når Tromsø og Norge spiller, og det er det. Men nå altså dette fenomenet som nå skal gå over våre tv skjermer den neste måneden.

Jeg ser at det er god fotball. Jeg lar meg også virkelig imponere over gode tv-tekniske grep og nye finesser. Her går teknologien virkelig framover, tv-gutta får stadig nye leketøy.

En liten titt på en av de kampene som nå har gått gjør at jeg skjønner at den "vepsesurringen" vi hører hele tiden, og som kanskje er "lyd-spraybokser", ville gjort meg gal etter en omgang.

Jeg har valgt å tilnærme meg Fotball VM på min egen måte. Jeg har gjort et veddemål og tror at Spania vinner i år. I finalen spiller de mot Tyskland. Og finalen skal jeg se, med eller uten "vepsesurr". Sånn nå trenger jeg ikke tenke mer på den saken før 11. juli.

Glad hilsen fra lys og vakker nord norsk sommernatt.
Eirin

Reiseradioen starter i morgen!


I morgen starter Reiseradioen på NRK P1. Det er noe med lyden av starten på Reiseradioen som gir meg sommerfølelse uansett hvordan været er her hos meg. Alle gode sommerminner ligger i den lyden. Det må jo nesten kalles magi. Og det tror jeg bare det er Allmennkringkastingen som får til. Sa jeg forresten at jeg har jobbet der i 16 år og at stoltheten over å være i folkets tjeneste fremdeles ligger i ryggmargen. ;-)

I dag klarer solen å varme opp huset og jeg trenger ikke fyre i peisen, men ute er det 11 grader og litt vind. Men jeg klager ikke. De lyse netter gir den sommerfølelsen jeg trenger. Men sandalene mine står og venter og mine føtter lengter etter å være bar. Da er det virkelig sommer, når sokker blir igjen hjemme, og fruen går ut i verden i sandaler. Kanskje kommer det med Reiseradioen, i morgen får jeg svaret.

Ha en god fredag, og en deilig start på helga.

Eirin



torsdag 10. juni 2010

Lillegutten min.

Denne flotte unge mannen, min lillegutt, er 19 år i dag!
Gratulerer med dagen din, Henning.
Så heldig jeg er som får være mammaen din.

Og snart skal du i militæret...
Du som var 5 år i går. ;-)

God klem fra mamma.

Når vi snakker om norsk mat.

Det beste jeg vet! Saltkjøtt, kålrabi og gulrøtter.
Hva er det beste du vet?
Tror jeg må lage dette igjen snart...

Alt godt på en torsdag.

onsdag 9. juni 2010

Skillpaddedag.


Jeg er skilpadde i skallet mitt i dag. Jeg vil bare ligge her inne og høre glade stemmer, og kjenne på varmen fra gode smil. Så kommer jeg ut igjen i morgen. Da skal jeg være den glade stemmen med det varme smilet.

Alt godt fra Eirin på en onsdag.

tirsdag 8. juni 2010

Tante i farta!

Erik og Elise, bilde fra i vinter i et alvorlig øyeblikk.


Assistentene ved en annen anledning.  ;-)

Jeg er tante med ansvar for dyrebare skatter i dag.
Rett skal være rett, jeg har to assistenter på 11 år.
Frida og Regine som også er streikunger, hjelper meg.
Og det viste seg å være lurt, litt ute av trening som jeg er.

Så i full fart, for her er det full fart i dag, ha en deilig tirsdag.
Her skinner solen og vi er på verandaen og skal ut og gå tur.

Alt godt fra Eirin som koser seg.

mandag 7. juni 2010

Hvordan man tar det.....


Jeg fyrer i ovnen i dag. Jeg ser at naboen gjør det samme. Min kloke gamle katt ser på meg med sitt ene øye, det andre mistet hun en vakker sommer for noen år siden. Nå kniper hun sammen det blinde og ser på meg med det friske klinkekuleøyet sitt.

-Er det ikke sommer nå? Hun sier det på en måte som får meg til å føle at det er jeg som ikke strekker til, slik hun pleier. Som om jeg ikke har gjort jobben min. Eller som om jeg har lovet henne gull og grønne skoger og en sommer som den vi hadde i fjor.

-Du vet godt at både katter og mennesker i arktiske strøk må ta den sommeren de får, sier jeg, litt for fort og litt for høyt for Susi sitt sarte humør.  At vi aldri kan planlegge late dager på terassen eller grilling som middag. Vi er de som tar det slik det faller seg!

Hun bare snur seg vekk og går demonstativt med hevet hode og hevet hale og legger seg i godstolen. Jeg er sikker på at jeg kunne høre henne si "kjærring!".

Cora legger ikke merke til denne lille meningsveksling, hun ligger på teppet forran peisen og sover en lykkelig søvn i varmen.

Ha en god mandag der du er.

Alt godt og varmt fra Eirin

Bildet er lånt hos byggmakker.no


søndag 6. juni 2010

Hekseskudd og gode bøker.


Jeg har hatt hekseskudd i dag. Det passer godt, vil kanskje noen si...




Det har jo gjort at jeg har fått lest mye. For tiden leser jeg en forfatter som skriver deilig lettlest om gammel engelsk historie. Og godt skriver hun også. Hun heter Kate Morton. Bøkerne heter; Den glemte hagen, og Tilbake til Riverton. Jeg anbefaler!

Ha en deilig søndagskveld.

Med Hjertet

fredag 4. juni 2010

Glimrende!


Avhengighet, og løsningen på det...

Fredrikbergs Have

Jeg liker det symbolske, og har tro på symbolske, konkrete handlinger. Her skal du få et eksempel på det. I Fredriksberg Have, som er en stor park i København. (Gigantisk i hodet til fruen fra nord, men det er jo en annen sak) I denne parken kan unger som vil slutte med smukk, sutt eller hva det heter hos deg, henge opp lagret sitt av sutter i et tre, og dermed være kvitt denne uvanen. En nydelig handling. Vi her hos oss sender ungene til Trollet i Senja, der er det gjort plass for denslags. (Vi er jo et barskt folkefær, vet du vel). Men her skal du få se noen bilder av "smukketreet" i København.

Og så har jeg lagt ved et bilde av noe jeg fant hengende i treet ved siden av.

Av og Med Hjertet, ha en fin fredag. Nå er det snart helg.

Smukketreet



En personlig hilsen



Et siste forsøk?

torsdag 3. juni 2010

Kommer du?


Kom og sett deg her sammen med meg. Vi trenger vel en god prat i gode omgivelser begge to.

Med Hjertet, en torsdags kveld.


Stavanger er en nydelig by!







Jeg var i Stavanger forrige helg. Nordbohus har 25 års jubileum i år, og det skulle feires. Jeg har alltid stor forventning når Nordbohus inviterer til samling, de får det liksom alltid til. Og også denne gangen.

For det første ble byen Stavanger en stor overraskelse. Det var mitt første besøk der, men det sier jeg bare, jeg kommer igjen. Byen åpnet sin favn, lot sitt varme hjerte banke og tok meg storm. Så inkludert følte jeg meg allerede etter en dag at jeg med største selvfølge forklarte noen tyske turister veien til Gamlebyen. Det kunne vært starten på en guidekarriere i oljebyen, hadde det ikke vært for at jeg ledet dem i helt motsatt retning. Jeg pekte ut veien mot det jeg trodde var gamlebyen.

Heldigvis hadde guiden på bussturen rundt i Stavanger og omeng lest seg litt bedre opp enn jeg. Han var faktisk et funn og viste fram byen, formidlet historien og gav personlige opplevelser slik at Stavanger nå er en by som ligger høyt oppe på min liste over vakre byer i Norge.

Høydepunktet var uten tvil turen ut til Flor og Fjære. Jeg lar mine bilder og fakta funnet på nettet fortelle deg hva Flor og Fjære er. Men trenger du en sjelefredopplevelse kombinert med matopplevelser over gjennomsnittet anbefaler jeg deg på det varmeste å legge turen ut i havgapet utenfor Stavanger.

Sjelefred



Sitroner og apelsiner



Karper i egen dam



vakre farger

Stor takk til Per Arne og Stian, og Nina, selvfølgelig, for gode dager med Nordbohus i Stavanger.


Måtte du ha en sjelefreddag både i sør og nord, øst og vest. Fortell meg gjerne om steder i vårt land som bare sees.

På en torsdag, alt godt!


onsdag 2. juni 2010

Visste du det?





Juni
er årets sjette måned og har 30 dager.
Måneden er oppkalt etter den romerske gudinnen Juno.
Hun er gudenes dronning, og ekteskapets gudinne.
Kanskje det er derfor så mange gifter seg i juni?

Her i nord er juni "lyst hele natta", som Halvdan Sivertsen sier.
Midnattsola, vår gode sommervenn, gleder oss med sitt nærvær og gir forventning om at akkurat denne sommeren skal bli den beste noen gang.
Og tenk deg det, uansett hvor du er så ligger det tre sommermåneder der og venter på deg. Juni, juli og august.
Nyt hver en dag!
Med Hjertet

tirsdag 1. juni 2010

Så hadde han vinger...


I dag fulgte jeg Bendik på flyplassen. Eldste sønn og førstemann flytter ut av redet. Ut i den store verden hvor mamma ikke kan verken lytte, trøste eller lage favorittmiddag når som helst. Gutten smilte stort og gledet seg til Nederland og kjæreste, sommer og sol. Mor klarte ikke å holde tårene tilbake. Scenen var nok som tatt ut av et velkjent manus, et stykke satt opp over hele verden, og spilt alle dager og til alle tider. Så da er alt som det skal være.

Gode tanker til alle som har spilt i samme scene, eller vet at den kommer.

Alt godt til alle som leser og gjør seg tanker.

Med Hjertet, på en tirsdag i juni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...