tirsdag 31. mai 2011

Jeg har falt for fristelsen!



Poffertjes er navnet på en nederlandsk dessert. Som danske munker, bare mye mindre. De inneholder alt som ikke er på listen over det sunne jeg skal spise. Det er ren nytelse for gane og mage.

Jeg har falt for fristelsen, og jeg kommer til å gjøre det igjen. Sånn er det bare!

I dag inviterte besøkende sønn, Bendik familien ut på den nederlandske restauranten "It´s a small world" i Albir. Jeg anbefaler stedet og jeg anbefaler i særdeleshet desserten Poffertjes.

Kan man kjøpe det i Norge også?



Fristende tanker fra Eirin.




søndag 29. mai 2011

On the road again!


For tiden rykker det i produksjonslederfoten min. Jeg har min arbeidsbakgrunn i NRK fjernsynet i Tromsø, og var den som i redaksjonen passet på at det praktiske lå til rette for opptak og ferdigstilling av innslag og program. Jeg var produksjonsleder.

Stadig vekk ute på innspilling, hele tiden i et spennende miljø. Og så etter 16 år sluttet jeg. Om jeg savner det? Ja, det hender. Det hender jeg savner nerven og spenningen i det at alt måtte være perfekt. At tid og penger skulle stemme, at de beste på sine felt fikk spillerom og arbeidsro til det de skulle gjøre. Jeg savner teamfølelsen og fellesskapet, og jeg savner den intense gleden når produkt var levert og det var VI som hadde gjort det.

Og hvorfor rykker det nå i tv-foten min? Jo fordi jeg er midt i spenningen igjen. Bendik er her i Spania for tiden. Og med fotosønnen bak kamera og moderen i planleggingen og produksjonsledelse lager vi nå Spaniainnslag jeg skal bruke til høsten når jeg skal holde foredrag om Akinon og mitt Spania. Er det rart man koser seg!?

Alt godt til deg!
Gjør det du kjenner at du har lyst til, du også!

Eirin

fredag 20. mai 2011

Mine damer og herrer!


Jeg hadde bare lyst til å si noe om det du vet, litt sjølironi må man jo ha;

premenstruelle spenninger. PMS, med bl.a. humørforandringer med nedstemthet og irritabilitet, sammen med en følelse av oppblåsthet i kroppen, er ikke uvanlig de siste dagene før en menstruasjon. Årsaken er langt på vei ukjent, men kan ha noe å gjøre med individuelt varierende måter å nedbryte det kvinnelige kjønnshormonet progesteron. Premenstruelle spenninger varierer, mange vil ikke merke noen forandringer i det hele tatt, mens noen vil ha relativt store plager.




God fredag kveld til alle sammen, uansett tilstand.
Eirin

torsdag 19. mai 2011

Anbefales;

Et lite glimt fra akvariet i Valencia!

Sjøstjerne

Dette er ikke biblioteket i Tromsø, selv om det ser slik ut. Det er et av byggene på akvariet i Valencia.

Kråkebolla


Murene, en sleip fyr. Ligger der bedagelig og smiler, men er egentlig en farlig rovfisk.

Ser du at det ligger en fisk og sjuler seg her?

Regine lar seg imponere, ikke rart i det hele tatt! ;-)

Og haien, den glemte jeg...
Får legge ut bilde av den en annen dag! 

En liten bildehilsen fra meg i dag!

Alt godt på en torsdag til deg.

Eirin

tirsdag 17. mai 2011

Elsker elsker det og tenker på vår far og mor…



Som en førsteklassing sier det....

I dag har jeg hatt klump i halsen og tørket tårer til ”Ja vi elsker…”. Jeg har følt meg mer norsk enn noen gang, og jeg har kjent at jeg savner mor og far. ”Søttnemai” er jammen meg en deilig dag!

Min 17. Mai i år var sol og 23 grader, gudstjeneste i Sjømannskirken med alle de norske-norske sanger og salmer. Deretter tog ned til Solgården med taler, musikk og dans, med pølser i brød, og is og brus.

Så i bil hjem til byen vår Alfaz del Pi hvor 17. Mai feiringen i løpet av 40 år har utviklet seg fra et lite tog rundt bassenget på et hotell, til at byen stenger gater så toget får passere, og de også låner ut kulturhuset sitt til oss nordmenn. Og vi nordmenn, vi roper hurra og vifter med både norske og spanske flagg, som seg hør og bør. Ordføreren holder tale, og våre verter, spanjolene, tar seg tid til å se på, og smile og vinke til oss nordmenn som glade går i tog på selveste nasjonaldagen vår. Dette er noe de har sansen for. Fest og tog er noe spanjolene kan. I dag fikk vi vise at vi også er gode på den slags. I alle fall når det er 17. Mai og vi kan føle oss som barn alle sammen, det er jo barnas dag. Barn i alle aldre.

Til slutt er det fest på den norske skolen. Ungene får vist seg fram , de voksne får pratet sammen og alle får spise så masse pølser og is som de bare klarer. For til tross for at vi er i landet med palmer, skinker, tapas og vin, så er det pølser og is det handler om på 17. Mai, på dagen som ligger i ryggmargen på oss, uansett hvor i verden vi er.

Ha en deilig 17. mai-kveld, ute av finstasen, du også!
Alt godt fra Eirin, i Spania! 

Mor og datter utenfor Casa Cultura i Alfaz del Pi




Med innleid spanskt korps som virkelig hadde tatt utfordringen på alvor og lært seg mange marsjer.
Regine og to venninner danset på skolen i dag.

mandag 16. mai 2011

Danny the champion of the world!


Danny og faren


Jeg har lenge, og mange ganger sagt til meg selv, og til gode venner, at nå bare gjør jeg det. Nå bare begynner jeg å lese engelske bøker. Jeg kan jo språket, slik vi kan det vi som har lært det på skolen og etterpå vokst opp med både musikk og tv-serier som godt støttegrunnlag for å lære et nytt språk. Likevel har jeg ikke det lille ekstra, det som gutta mine har, de som i en alder av 13 år begynte å lese engelske bøker og siden foretrekker det. Hva det lille ekstra er er jeg litt usikker på, men jeg tror nok det handler om en mer naturlig tilknytning til det engelske via nettet.

I alle fall, hvordan det nå enn er, så har jeg nå tatt løs og har startet på min første engelske bok på mange mange år. Jeg leser nå ”Danny og den store fasanjakten”, eller på orginalspråket ”Danny the champion of the world”. Det er en barnebok, og det er Roald Dahl som er forfatter. Det er altså kvalitet i alle ledd. Og språket er nydelig! Jeg koser meg like mye med det vakre språket som med handlingen.

Et sted i boken lager Danny og faren en drage, a kite, og faren sier om dragen ”It´s a beauty, this one´s a real beauty!” Jeg vet ikke hva den norske oversettelsen sier, men jeg synes det lyder vidunderlig på orginalspråket. Og da er jeg vel kanskje der jeg ønsker å være. Tenk å kunne få lese bøker på det språket som forfatteren selv skrev det på! Tenk så mange flotte bøker som ligger og venter på meg, på engelsk. Hvis jeg bare er flink nå og leser min Danny og utvider min horisont.

Ha gode leseropplevelser du også!

Og en deilig 17. mai til dere alle!
Min blir her i Spania, det skal jeg si litt mer om i morgen.

tegningen er hentet på reeleducation.co.uk

søndag 15. mai 2011

Det er godt for hjertet å skrive blogg.



Jeg har tatt pause på Facebook! Jada, det har skjedd før, og pause betyr bare pause, så jeg skal nok tilbake dit, jeg også. Men akkurat nå er det deilig med pause. Deilig å ikke måtte holde meg oppdatert på alt og alle for en stund.

Og så har jeg savnet å skrive blogg. Det har vært som om Facebook har tatt av den tiden som bloggen skulle ha. Av den tiden jeg selv skulle ha, jeg og tankene og ordene. Vi tre som trives så godt sammen.

Så hei alle sammen, hei du som fremdeles har meg på blogglista di, og nå vil se at det har kommet et nytt innlegg fra meg. -Hei, du som kommer inn her for første gang! Jeg håper du finner noe som kan gjøre deg litt større, litt klokere, litt mer nysgjerrig enn du var før du kom inn her.

I dette innlegget blir det bare dette, et hei og på gjensyn, en nettklem med håp og ønske om mange gode møter fremover.

Alt godt fra Eirin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...