onsdag 17. april 2013

Dagens Mona Lisa

Mona Lisa har vært og vil finnes til alle tider. Nå kan alle som vil smile skjemt og bli foreviget, den gang måtte du først komme nær en kunstner.

Smil, du er vakker, du også!

tirsdag 16. april 2013

Sånn er det



Kulturklynga

Jeg er så heldig å ha et kontorfellesskap med 5 andre flotte frilansere. Vi jobber alle innen kultur og har tatt fellesnavnet Kulturklynga. Kulturklynga holder til midt i Storgata i Tromsø, og har lyst til å være med å sette vårt preg på byen vår.

Her er en fotograf, en grafisk designer, en produsent, en manager og hennes assistent, og så meg, skribent, gründer og foredragsholder. Mye liv og røre, mye latter og mange gode samtaler.

Vi har egne kontorer og deler på fellesrom som flere møterom, kjøkken og stort fellesareal. Helt ideelt og kan virkelig anbefales andre frilansere.

I dag sitter jeg i en av godstolene våre og gjør innledende runder på et foredrag jeg skal holde for to generasjoner samtidig på en konferanse for ungdom og eldre.



mandag 15. april 2013

Ikke stykkevis og delt.


På noen områder gjør jeg ting helt og fullt. Eller man kan velge å kalle det en avhengighet om man vil.

Før påske kjøpte jeg den første boka til Rivertonprisvinner Jørn Lier Horst i serien om William Wisting, politietterforskeren han har gjort til sin krimhelt. Og dermed var det gjort, avhengigheten var skapt og jeg har valfartet til bokhandleren og kjøpt alle syv i serien.

I dag kjøpte jeg den siste og jeg både gleder og gruer meg til å starte på den. Gleder meg fordi han skriver så utrolig godt, og gruer meg fordi det er den siste, og jeg kommer til å sluke den!

Har du en ny bok å anbefaler meg når eg er ferdig? Både krim og skjønnlitteratur, biografier og reiseskildringer, jeg er altetende! :-)

iLivet mitt, du vet iPhone og iPad og sånn.

Jeg er nok litt over middels interessert i, og åpen for ny, teknologi i forhold til mange av mine venninner. Det meste jeg hører om må sjekkes ut og prøves. Og hører jeg om en ny og spennende App, så må jeg se på den.

I dag fant jeg en værapp, som gjør at vi kan legge bilde fra der vi er med info om vær og vind. Måtte jo prøve, selv om været ikke akkurat gir skrytemuligheter. Instaweather heter den, og jeg valgte den som kostet 7,- så slipper jeg reklamen.

Så her er Tromsø i dag, for ikke mange minuttene siden.




søndag 14. april 2013

I hele huset


Jeg har kokt fårikål i dag. Du kan sikkert lukke øynene og kjenne lukten helt dit du er.

Tradisjoner er viktige saker og skal holdes i hevd, det gjør oss til det folket vi er. Gleden er å kunne være like god på mat fra alle verdens land, lykken er å skape kultur på sitt eget kjøkken. Magien ligger i å kunne kombinere det nye med det gamle.

Jeg var nokså voksen første gang jeg kokte fårikål og alt det andre man forbinder med ordentlig norsk mat, og jeg lurer på når min datter første gang skal gjøre det samme? Det er jeg som skal føre det videre. Det er sånne ting jeg tenker på når jeg lager tradisjonsmat.

Har du tanker om mat og tradisjoner?

Jentehelg og ting på vår måte.

Plippo (som er et av flere kosenavn på lillebarnet på 13) er syk denne helga. Egentlig skulle vi også vært på Senjatur, men feber og stygg hoste gjorde at vi ble hjemme. Så nå er mannen i huset alene på hytta for å pusse opp badet og gjøre det fint for jentene til vi kommer neste gang.

Her hjemme har vi gjort ting på vår måte. Spist det vi ville og når vi ville. Sett jenteting på tv og fylt sofakroken med tepper og puter, pc, Mac og iPad. Og sjokolade må det være.

Ut av dette har det kommet en ny blogg på den unge, og en tilbakekomst til gammelbloggen for moren hennes. Og sannheten er jo at jeg har savnet sludrebloggen min hele tiden. Jeg trives på min nye fine blogg, men jeg savner å være umiddelbar og rett på der jeg er i livet. Livet er de små øyeblikk, de nære stunder og den umiddelbare tanken. Jeg elsker å dele den, og det skal jeg gjøre her.

Så hvis gamle blogglesere vil ta meg tilbake og nye finne veien inn, så er dere hjertelig ønsket.

God søndag fra meg!

Jeg har sånn tro på denne våren

Det kjennes som om våren holder igjen litt, som om den spør om jeg er klar til å være med når demningen brister.

Har du også den følelsen, at nå kommet det snart det du ikke kan sette navn på, men som du vet vil gjøre deg godt?

Kom, så tar vi våren og gjør den til vår!

Eirin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...