onsdag 5. mars 2014

To måneder foran skjema!


Det har vært en nydelig dag på Senja! Været har vært godt, med vindstille, 3 varmegrader og skiftende skydekke, og ikke regn. Det måtte bli fjæratur i dag! I morgen er det meldt regn så avgjørelsen var lett å ta.

Tre voksne, to ungdommer og to unger kjørte avgårde til Hemstesand, parkerte og gikk ca 20 minutter til ei bortgjemt strand som mange vet om, men hvor man alltid finner bålplass. Om sommeren er dette et yndet mål for telting og sjelefred. Det kommer en liten bekk ut på stranden, og det er gressbakke nok til flere telt.

Middagen var bålets gleder og medbrakt frukt og godt. De voksne gikk seg en tur, mens ungene tok vårskriket på stranden i rette Ronja Røverdatter stil. Chubby-bunny måtte det også bli. Du vet når det er om å gjøre å fylle munnen med flest marshmellows og likevel kunne si "chubby-bunny".



I år har det vært den rareste vinteren i manns minne her nord. Vi ligger nå to måneder før skjema til vår, og gjør aktiviteter vi andre år ikke har gjort før i starten av mai. Strandturer opg sandslott for eksempel. Rart, men helt ok! Og det sies at det skal være slik i 20 år. Ikke meg i mot.

Nyt livet der du er!


tirsdag 4. mars 2014

Det gode liv

Gammelstua en sommer for noen år siden.

Det var så utrolig deilig å komme på hytta! Da vi sjekket kalender og hyttebok viste det seg at vi ikke hadde vært her siden i slutten av september. Høsten og jula med alt sitt kom og tok helg etter helg og plutselig var det gått fem måneder. Men Gammelstua sutrer ikke av den grunn. Den tok i mot med varme og gode opplevelser fra første stund. Og så vet vi, både Gammelstua og jeg, at når mars kommer så er det tiden for hyppige og lange senjaturer igjen.

Gammelstua er over hundre år og et sjarmerende lappverk av veldig gammelt og helt nytt. Det er lavt under taket og synlige bjelker, det er tapet på kjøkkene fra 50 tallet, og det knirker i alle gulv. Vi har modernisert badet til bedre standar enn hjemme, men lar resten være. Og så gjør vi litt etter litt, kun for å trives bedre. Men vi liker den slitte, gamle og brukte stilen, og vil at alle skal føle at dette er et sted man ikke trenger å være redd for verken låne, eller komme innom med sitt og sine. Her blir det aldri stilig, bare godt å være.

Akkurat nå mens jeg sitter og skriver hører jeg at gjesterommet i andre etasje flikkes på for å kunne ta i mot gjester som kanskje kommer til helga. Og når det ikke er gjester der skal det være fruens skriverom. Herlig! :-)

Jeg har fått beskjed fra husets yngste om at i dag er det den store internasjonale pannekakedagen, så nå må jeg avslutte her for å dra på butikken og handle inn.

Vær der du er, med hele deg. :-)

søndag 2. mars 2014

Klar for input


I morgen starter vinterferien her nord, og vi har ordnet det sånn at vi kan ta fri ei hel uke! Vi skal på hytta. Egentlig er det et hundre år gammelt lite hus som ligger i ei flott bygd på Senja, på Stonglandseidet.

Jeg gleder meg veldig, og har bestemt meg for fire ting;

1. Jeg skal røre meg skikkelig hver eneste dag. En tur eller en økt på stuegulvet.

2. Det skal lages sakte mat hver eneste dag. Og helst skal vi være flere enn oss tre rundt matbordet.

3. Jeg skal pusle rundt forfatter-meg. Igjen skal det strømme ord til både blogg og bøker.

4. Småprosjekter skal stå igjen etter meg når uken er over. Oppussing og sånn, vet du...

Ser helt tydelig at det ene fort kan føre til det andre og at dagene vil bli gode. Og når vi har valgt å ikke ha tv på hytta, tror jeg nok mye vil bli gjort. Og jeg tenker å blogge om både framskritt og nederlag. ;-)

Alt godt til deg, der du er.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...