lørdag 13. februar 2016

Skrivekunsten

Vær ikke i tvil et sekund


En gang
for mange år siden var det noen som gav meg denne lappen. Det var ment som et kompliment, men jeg trodde ikke helt på det. Likevel var det noe som ble sådd den dagen. Jeg kunne ha smilt, takket pent, og kastet den. Men jeg tok vare på lappen, gjemte ordene i mitt hjerte og trodde på dem. 

I dag oppfordrer jeg deg til å gjøre den til din. Tro at du kan, og gå i gang. Skriv litt hver dag og bli på den måten gradvis sterkere og sterkere i skrivemuskelen din. 

Og så plutselig en vakker dag, så er du ikke i tvil; du kan jo, du også. Du kan skrive for å huske på, for å minnes det som du tror var der, eller for å glede deg selv og andre med historier som kunne vært sanne.

Lørdagshilsen til deg!

fredag 12. februar 2016

Gult er visst mer enn kult



Sitrusfrukter er sanselige på så mange måter

En venn for livet
Sitrusfruktene har alltid fascinert meg. Med sin farge, sine sterke dufter er de et syn for øyet og godt for sjelen. Jeg har spist appelsin både hjemme og på tur ut til fjell og fjære, jeg kjøper klementiner til jul og fikk grapefrukt med sukker på hos min bestemor da jeg var lita. Sitrusen har jo alltid vært en del av mitt liv, og det året jeg bodde i Spania var jeg så heldig å bo midt i en appelsinlund, og fikk oppleve blomstringen på skikkelig nært hold.

Den lille gule
I dag er det lillebroren til appelsinen, sitronen jeg vil slå et slag for. Denne gule ualminnelig syrlige frukten som vi alle kjenner, men kanskje bare bruker i liten grad. Til helt nylig har jeg brukt den som pynt og tilbehør til reker, noen ganger i te og som smakstilsetter på fiskeretter. Altså må den kjøpes inn fra tid til annen, og rekker noen ganger å bli både innskrumpet og gammel på mitt kjøkken.

Sunnhetens apostel, på en måte
Men ikke nå lengre! Jeg har nemlig fått vite at sitronen er godt for det meste. Den gule frukten sies å være effektiv i behandlingen av revmatisme, leddgikt, høyt kolesterol, fordøyelsesbesvær, forkjølelse og influensa. Les hva NRK sier her. Og litt mer synlig skal det også gi vekttap, bedre hud og redusere stress. Det kan du lese hos Nytt Norge her.

Visste du forresten at buddhistene ser på sitronen som en av de tre velsignede frukter? (De andre to er fersken og granateple)

Så nå kjøper jeg gule sitroner, og ikke bananer, i lange baner og drikker lunkent vann med sitron i hver eneste morgen. Og om det hjelper, det vil tiden vise.

Har du sitronerfaringer av det gode slaget?

torsdag 11. februar 2016

Step in to my office

Hjemmekontoret mitt.


Hei på deg
Jeg er gründer og har en kombinasjon av Hjemmekontor og at jeg (i alle fall denne måneden) har leid meg kontorplass på Gründerhuset Flow i Tromsø. Neste måned kan det være på en helt annen måte. Dette har både med økonomi, og med hva som kjennes rett, å gjøre. Heldigvis trives jeg stort sett overalt hvor jeg får holde på med ting jeg liker, og Flow er slett ikke noe unntak.

Som gründer lever man hele tiden i spenningsfeltet mellom at det går "rettveien" og at ting står stille og "hva skjer nå?". Gründerlivet er høyst frivillig, og jeg kunne ha "klippet meg og fått meg en jobb",  men jeg trives med friheten og det å få bestemme selv. Det ligger nok i personligheten til oss gründere. Mamma sier ofte at jeg med stor forskrekkelse som barn kunne utbryte; - Men jeg har jo bestemt meg..., når de kom med fellesplaner for familieaktivitet. Og der er jeg nok ennå, jeg vil helst gå mine egne veier.

Min tur
Jeg er en voksen dame og sånn sett en litt uvanlig representant for "Gründere i tidlig fase". Men slik ble det, det tok litt tid før jeg kunne hive meg utpå og se at vingene, og min idé holder. Du vet, familieliv, unger og penger er elementer som må harmonere når man først har tatt noen valg. Men nå er det min tur, nå heiser jeg flagg og sier det som det er; Jeg gir meg ikke før jeg kan leve av dette, koste hva det koste vil.

Godt Fortalt
Hvis du vil vite litt mer så har jeg nettsiden godtfortalt.no og også denne Facebooksiden.

Men i korte drag så legger jeg til rette og oppfordrer til at alle, i alle aldre skal ta vare på historien sin, det som har hendt meg deg og gjort deg til den du er. Skriv det ned, ta bilder, ta vare på det og gi det videre.

En helt vanlig uke
I dag sitter jeg her hjemme og jobber med boka til to flotte godt voksne mennesker, i morgen er det kurs som skal planlegges. Neste uke blir det flere dager på Flow. Og hele tiden venter jeg på svar på en viktig søknad jeg har sendt til Innovasjon Norge. Sånn er jobbhverdagen min, om privatEirin skal jeg skrive en annen dag.

Livet er spennende, uforutsigbart og noen ganger litt vel mye av begge deler, men "jeg har jo bestemt meg", for å sitere ei jeg en gang var.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...