torsdag 18. november 2010

En Japansk Urtehage, kanskje?

Bildet lånt på steriks.se

I dag har venninnenabo Heidi og jeg vært på Garden Center i La Nucia. 10 minutters kjøretur herfra. Det er et utrolig stilig Hagesenter som har latt seg inspirere av Japanske hager. Og jeg liker godt at stein og planter i skjønn forening lager et vakkert skue for øyet. Det gir ro i sjelen min. I tillegg har de en service som langt overgår mye jeg har vært utsatt for. ;-)

Denne gangen kjøpte jeg Urter, jeg vil gjerne prøve meg litt ut i den spennende verden jeg kan lese om i Urteboka, gaven til meg selv, som jeg blogget om for en stund siden. Nå er tanken (som i mitt tilfelle er en mer ivrig søster av viljen) å lage en liten Urtehage. Og kjenner jeg meg selv rett så kan du sikkert leser om det etterhvert. Og kanskje blir den inspirert av en Japansk hage. I alle fall kan jeg holde på med dette hver dag, sneen ser ut til å utebli i år.

Litt fra Wikipedia om Japanske Hager.

Japansk hage (japansk:日本庭園) er en hage i tradisjonell japansk stil, i private hjem, nabolag og parker eller som en del av landemerker.
I japansk kultur er hagebruk en høyt verdsatt kunstart. Fra slutten av 1800-tallet har japanske hager blitt adoptert av vesten, med lokale tilpassninger.
Hagene er miniatyrlandskap som ikke forsøker å gjengi naturen slik den er. Hagene forsøker å gjengi naturen på en poetisk og harmonisk måte.

5 kommentarer:

 1. hallo Eirin
  Godt å se deg igjen! Nå er du på lista mi også, så "her er jeg"!
  jeg er ikke glad i hagearbeid, og i den nye leiligheten vår får vi kun en liten hageflekk, deilig.
  Ellers er jeg veldig glad i sukkulenter, som du viser her, så slipper jeg å vanne hver dag!!

  Nå står jeg på farten til min svogers foredrag "Aldri alene" _han jobber i Nrk.....nå kan du lure, nå.......snakkes!! ;)

  SvarSlett
 2. Ja, hvorfor ikke, min ven? Go for it! (c:

  SvarSlett
 3. ...ja du er jo internasjonal allerede du min gode venn...så kjør på...glad i degklem.....

  SvarSlett
 4. Urtehage, ja, jeg har også en drøm om en urtehage, så hvem vet...

  Og kan man kombinere noe slikt med den japanske formen for hageestetikk; ja, da kan man kose seg. Må jo bare bli vakkert - og smakfullt!

  Ha en fin helg, Eirin.
  Klem

  SvarSlett
 5. elsker markedet i La Nucia:)har du vært der ?? dette hagesentret er nok åpnet etter min tid der.. Japanske hager en ren kunst.. hadde aldri våget å prøve meg på en :))

  God søndag til deg og dine.. klæm fra mæ

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...