onsdag 30. september 2009

En wannabes bekjennelse.

Jeg må komme med en bekjennelse! Jeg er en wannabe når det kommer til hage og stell av det som spirer og gror. Her er ånden villig, men kjødet akk så skrøpelig. Men jeg vil så gjerne, det skal jeg ha.
Da vi for 7 år siden kjøpte huset "på bakken" og startet oppussingen lå det uskrevne forventninger i lufta. Huset, som er fra 1938 var opprinnelig bygget av Herredsagronomen, må vite, og eiendommen het for sikkerhets skyld Gro. Etter mange somre med de beste intensjoner må jeg bare innse at det som nå gror i herredsagronomens hage er skvalderkålen. Joda, der finnes et påbegynt steinbed, og jovisst kommer det hver vår opp tulipaner. Man kan endog til finne krydderplanter blandt løvetann og annet urgress, men en hage å være stolt av er det ikke.

Jeg som aldri ser fram til vinteren trekker likevel et lettelsens sukk når kong vinter legger sin vakre kappe over byen vår, og min hage blir akkurat like fin som naboens.

Men nå skal det bli andre boller, eller knoller om man vil. Jeg skal nemlig tenke nytt! Hør hør! Min hage skal bli lettstelt og overkommelig fra neste vår av. Jeg skal plukke opp tips hos bloggvenner og i hageblader, jeg skal lese meg opp på hager man kan ta lett på, og hager man bare skal kose seg i. Jeg skal om så legge vakre stener der skvallerkålen holder fest, og bygge platt hvor jeg kommer til. Har du gode tips må du veldig gjerne dele og gjøre meg glad.

Sånn, nå har jeg gitt det et navn og sluppet det forbi. ;-)

8 kommentarer:

 1. hehe...har vært der...mitt første blomterbed satte jeg bak en vegg mot nord. Alle blomstene ble lange og stygge...de straaaaakte seg etter sola de aldri fikk. Men man lærer så lenge man lever. På den nye plassen vår er det ikke en blomst, så jeg kan starte på scratch..og jeg skal gjøre den blomstrende men enkel:) Vi skal vel få det til?
  Klem:)

  SvarSlett
 2. Vi får følge hverandre og komme med gode råd underveis. ;-)
  Du har et godt utgangspunkt. ingenting.
  God klem

  SvarSlett
 3. Takk for kyggelig kommentar...du har en koselig og sjarmerende blogg...jeg har linket deg også.
  Fortsatt god uke til deg!!
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 4. Så flott blogg du har, og så herlig å lese det du skriver. Jeg er på jakt etter blogger hvor skrivingen er mer fremtredende enn interiørbilder. Selv om jeg synes det er inspirerende å se og lese om alle disse kreative kvinnene i bloggverden, så er det herlig med en blog full av ord og setninger.

  Jeg har jo blog selv, og jeg er nok mer av det skrivende slaget selv om jeg har kommet med mine interiørbidrag den siste tiden. I et humoristisk (etter min mening) øyeblikk lanserte jeg stilen hummer&kanari, som en motpol til shabby&chic. Jaja.

  Her vil jeg nok helt klart titte innom ofte. Ha en flott dag der nord.

  Hilsen en utflyttet Narvikværing

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke oppskriften her og nå, men skvallerkål er basis for en nydelig suppe. Og har du gressløk, er også garnityren berget.

  SvarSlett
 6. Jeg tror jammen meg jeg skal slå meg opp på skvalerkålsuppe! ;-)

  SvarSlett
 7. Kanskje en ide å kjøpe billig blomsterløk nå.. Har gjort det sjøl, men de ble liggende i flere år, så da ble de vel en dyr investering likevel...
  Koselig å lese bloggen din! Liker at det er en lett underfundig tone, og innbyr til mange smil:-) Stor klæm, Tine

  SvarSlett
 8. Takk Tine!
  Nå skal løken i jorda her hjemme, ja. På hytta er den plassert. ;-)
  Ha en fin dag!
  -Eirin

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...