lørdag 5. februar 2011

En dag jeg var i middelalderen.

Vi har vært på middelaldermarked i Orihuela, Spania i dag. Hvert år en helg i februar blir hele byen kledd i middelalderdrakt. Brostein blir strødd med halm og alle gater i den indre byen fylles med boder som selger alt du kan tenke deg, og det du slett ikke ante at du kunne tenke deg.

Alt man virkelig trenger.


Den umiskjennelige lukten av kjøtt på grill møter oss når vi ankommer middelalderen. På store griller over hele byen forberedes deilig mat til sultne og nysgjerrige tilreisende. Siden grill er grill, kjøtt alltid har vært kjøtt, og de hadde god greie på både salt og annet krydder også på 15. hundretallet regner jeg med at smaken på den gode maten var omtrent den samme både for meg, og hun som solgte varer fra sin bod for 500 år siden.

Kjøtt og blekksprut på grillen.


Musikken var nok også den samme i dag som dengang. Hele tiden gikk det små og store orkestre rundt i gatene og underholdt oss med fløyte og trommer. Byens innbyggere var kledd autentisk og både byorginaler og kloke urtehekser var tilstede og gjorde at tidsreisen føltes helt ekte.

Musikk har alltid vært en del av våre liv.


Kamper og tilstelninger ble framført på torg og åpne plasser. Og våpen, skjold og brynjer ble smidd til korsfarerne som også satte sitt preg på byen i dag.

Korsfarerne måtte utstyres med klær og verneutstyr.


Jeg som observerer og nyter livet rundt meg via nese, øyne og intuisjon er utrolig glad for at luktene ikke var på ekte middelaldervis. Her var det mat fra boder og grill, krydder og røkelse, oster og brød som fylte luften med de deiligste lukter. Farger fra både banner, drakter og oster var en fryd for øyet, og atmosfæren bar preg av at både store og små, fastboende og tilreisende storkoset seg.

Oster i vakre farger


Orihuela kan gi seg selv en god klapp på skulderen, dette kan dere!

Alt godt fra Eirin.
Som synes Spania har utrolig mye spennende å by på!

Her kan du lese "alt" om byen Orihuela;
Spaniaposten

11 kommentarer:

 1. Fyldt med farver og dufte (vi må jo nøjes med farverne). Tak for en fin rundtur.

  SvarSlett
 2. Hei Eirin! Spania, så herlig!!! Og middelalderen er jeg veldig begeistret for! Kos deg glugg. Apropos forsvunnet kommentar så har den ikke dukket opp til nå. Utrolig irriterende når det skjer. Vet ikke helt hva som har skjedd. Når jeg tenker etter mener jeg å ha opplevd det sjøl en gang for litt siden. Men tenkte jeg hadde glemt å trykke bekreftelse på den... ja ja.

  ha det fint i spanien. Var der ifjor vår.

  klem, E

  SvarSlett
 3. Heisann
  Jeg tror jeg hadde spist meg kjempemett på dette middelaldermarkedet! Så fint å ha så mye å se på, og de ostene så jammen "koselige" ut, hi hi....

  SvarSlett
 4. Hei.Så koselig.Intresant.Så mye fint.Kos deg masse å ha en riktig fin helg videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 5. heldiggrisen, men jeg var der i sommer da bare at byen var Trondheim ;)

  love & hugs-gundam

  SvarSlett
 6. Åhh, så triveli dåkker har hadd det. Veit om det - å et tell stort middelaldermarked her. Får bære håpe at æ ikkje jobbe eiller e opptadd me nåkka ainna neste gang det skal være. Takk førr at du dele opplevelsen me oss Eirin. Klæm :)

  SvarSlett
 7. Tak for turen! Jeg kan se det for mig, dufte kødet og krydderierne og en snert af forår. Jeg er eventyrskruk! ;)

  Må man godt være lidt misundelig? Det håber jeg. For det er jeg! :)

  God klem.

  SvarSlett
 8. Sanselig beskrevet, nesten som å være der ;)

  SvarSlett
 9. Hei på deg & ja, er det ikke lekkert, at vi kan følge Pludre-Hanne rundt omkring og snappe opp de absolutt beste bloggene i landet :-) Spania riktignok, ser jeg på din front, selv er jeg mest i Sverige, men åkke som!
  Artig at du har lagt meg til i blogglisten din, som du vel skjønte har jeg gjort det samme.
  Klem, HS

  PS: Jo, for å lage skift etter ingress i bloggposten, bruker jeg "hopp-skift" - du finner knappen blant ikonene øverst på innleggene du skriver i Blogger (ser ut som et revet ark, mellom "Sett inn video" og "Justering"). Merk at du kun kan bruke ett hopp-skift i hvert innlegg.
  Tvi-tvi :-)

  SvarSlett
 10. Hei på deg & ja, er det ikke lekkert, at vi kan følge Pludre-Hanne rundt omkring og snappe opp de absolutt beste bloggene i landet :-) Spania riktignok, ser jeg på din front, selv er jeg mest i Sverige, men åkke som!
  Artig at du har lagt meg til i blogglisten din, som du vel skjønte har jeg gjort det samme.
  Klem, HS

  PS: Jo, for å lage skift etter ingress i bloggposten, bruker jeg "hopp-skift" - du finner knappen blant ikonene øverst på innleggene du skriver i Blogger (ser ut som et revet ark, mellom "Sett inn video" og "Justering"). Merk at du kun kan bruke ett hopp-skift i hvert innlegg.
  Tvi-tvi :-)

  SvarSlett
 11. Høres spennende ut,men ble litt skeptisk til osten,hehe...
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...