søndag 27. februar 2011

Ren nytelse!

Bildet lånt hos Akinon
Fredag var jeg på besøk hos noen spennende og trivelige mennesker. De driver et fantastisk flott SPA-sted 5 minutters kjøring fra her hvor vi bor. Jeg trodde ikke at et slikt sted fantes overhodet, og så finnes det i mitt nabolag. Jeg legger ved lenken slik at du får se, men jeg advarer deg, bildene på nettstedet lyver, det er nemlig mye mye finere der i virkeligheten. Akinon Center

Her er det i tillegg til SPA, treningsstudio, restaurant og muligheter for kroppsbehandlinger, også til sammen 90 sengeplasser. Både de to som driver Akinon, og stedet selv, er som skapt for å ta i mot grupper for kurs eller andre samlinger. Så hvis du leter etter et sted for venninneturen, eller idrettslaget, eller kollegene dine må du ikke nøle med å ta kontakt. Enten direkte til dem eller med meg, jeg formidler gjerne.

Sentret ligger på en 23 mål stor tomt som de har gjort om til en park hvor man kan rusle seg en tur og nyte stillheten. Tilgjengelig på området er også både innendørs og utendørs basseng.

Leilighetene er som en drøm, alle med sin farge og sin stil. Ønsket og drømmen er at her skal vanlige mennesker komme og få det de trenger. En pust i bakken, en rast på veien, når livet kanskje er både travelt og krevende.

Og kanskje møter du meg der!

Alt godt fra Eirin

fredag 25. februar 2011

Noe på gang?


I dag skal jeg avgårde til et møte med noen flotte mennesker med store gode tanker og et spennende prosjekt, og livsverk. Jeg gleder meg! Jeg, som gjerne vil tenke at alle jeg møter er læremestre på veien.

Og jeg skal fortelle mer senere...  ;-)

Alt godt fra en nyfiken Eirin

torsdag 24. februar 2011

Spurver og sånn

birdmuriel.com

Da Plippo og jeg sto opp i morges hadde to spurver kommet seg inn i stua vår. De hadde kommet seg ned pipa! Etter en aksjon som burde vært fanget på tape fikk vi endelig ut de to små redde fuglene, og både den lille og den store nattdrakten kunne byttes ut med "dagdrakter".

Plippo skulle avgårde til Casa Cultura og siste øvinger til skoleforestillingen "Rockens historie". Hun danser som gutt på 60 tallet. Caps, vest og slips, og vips er jenta en gutt!

Mor skal være flittig student i dag. Det skal modeleres, gjøres oppgaver og tenkes NLP i timesvis her i Appelsinen. Dette er gode saker og jeg lærer nye ting hver eneste dag. Spennende felt som kan være til nytte for så mange.

I kveld er det forestilling, og så middag på indisk restaurant. Og hele tiden er det sommer og sol og spurver her i Spania. Jeg har en helt klar tanke om at det er de samme spurvene som bringer med seg våren til nord om noen måneder. Se etter to som har sett et skummelt pysjuhyre.

Alt godt fra fuglefangeren.

Eirin

onsdag 23. februar 2011

Hva skjuler seg bak lukkede dører?

Dører kan åpnes!

Det er mange som gjerne vil høre om prosessen rundt det å bare "ta løs" og bo et år i Spania. Og det forteller jeg gjerne om. Og jeg avslutter alltid med, - "bare gjør det!"

Jeg har utelukkende positive erfaringer, og gir gjerne tips og råd hvis du trenger. Akkurat det, å ha noen å spørre, savnet vi da vi begynte å tenke tanker om annerledesåret i Spania.

Nå er bånd bunnet, minner lagret og vennskap skapt. Og jeg har fått Spania i mitt hjerte. Helt klart! Nå skal mitt livs vår nytes. Akkurat nå er tanken på å skulle forlate dette nesten ikke til å holde ut.

Sånn kan det gå.  ;-)

Tør du å åpne dører?

Alt godt fra Eirin

torsdag 10. februar 2011

".....og slapp av."


Husker du den strofen? Trim for eldre på nrk fjernsyn for riktig mange år siden. Noen stoler, noen godt voksne mennesker, litt pianomusikk og en instruktør som nynnet litt, og alltid avsluttet hver øvelse med "....og slapp av." Med en vennlig og syngende stemme. Jeg husker at jeg av og til, som 10 åring, hev meg med og gjorde øvelsene sammen med "de eldre".

Nå har jeg tatt opp igjen dette. "Morgentrim for Eirin", heter det nå. 10 minutter tøy og bøy og løft og strekk, hver eneste morgen. Godt for kropp og sjel og psyke, er min erfaring. Og veldig enkelt å starte, følge opp og få til. Og 10 minutter hver dag, det er godt over en time i uka det! Kan anbefales på det varmeste!

...Og slapp av. :-)

Alt godt fra Eirin

Drømmedame?


I natt drømte jeg at kunnskapen fra alle de mange hundre bøkerne jeg bor sammen med her på kontoret hos gode venner i Oslo flyttet inn i mitt hode og ble der. Jeg hadde blitt et mareritt.

onsdag 9. februar 2011

For akkurat ett år siden?

To gode venner, Regine og Cora.

For akkurat ett år siden tok jeg dette bildet av to gode venner. 

Hva gjorde du i februar i fjor?

Alt godt fra Eirin og Macén i Norge en tur.  ;-)

mandag 7. februar 2011

Bli med på fjelltur!


Mandeltrærne blomster i Spania akkurat nå!
 Relleu - Sella

I går, søndag, var vi en hel gjeng av store og små venner her i Spania som dro på fjelltur sammen. Vi ville prøve oss på den gamle gjeterveien mellom Relleu og Sella. Distansen er ca 5 – 6 kilometer, og vi brukte nesten tre timer på turen. Og det er ikke verst siden den minste var 6 år, og matpausen på toppen ble både hyggelig og lang. Det er lurt å dra med minst to biler slik at man kan sette en bil igjen i Sella for å hente den andre i Relleu når turen er over. Det tok ca en halv time å vente for oss som ikke var i kjøringen av biler.

Gjengen på tur!
Vi startet turen i øvre kant av Relleu, ved gravlunden. Da hadde vi byens høyeste punkt, den gamle maurerborgen (og en kirke) til venstre for oss. Vi holdt til venstre langs en vei ca 200 meter, og tok av opp mot fjellene rett før en bru. Ganske snart, etter en bratt bakke, måtte vi velge om vi skulle gå på høyre eller venstre side av dalen. 

Relleu med den gamle Maurerborgruinen på toppen.
Vi valgte høyre rute, og da er det bare å følge veien opp mot toppen. Nå står mandeltrærne i blomst og både synet og lukten av dem, og rosmarin, gjorde turen til en sanselig opplevelse fra første steg. Stum av beundring ble vi også av den måten landskapet er kultivert på for å få full utnyttelse av fjellsidene til dyrking av både mandel, appelsiner og oliven. 

Til å bli imponert av! Hvor mange år tok dette, mon tro?
På toppen så vi ned til Sella, og da var det tid for matpause og belønning til de minste. På vei ned holdt vi til høyre langs olivenplatåene, og plutselig er var vi inne på stien igjen. Når vi nærmet oss byen ble stien merket med blåe prikker. Vi kom fram til Sella etter kl 14.00 og da var alle restauranter stengt. Det helt ordentlige Spania, med andre ord. 

Sella, langt der nede... og

Sella på nært hold.
Ta gjerne kontakt hvis du vil ta samme turen og lurer på noe. Og følg med her på bloggen så kommer det nok flere turtips etterhvert. 

Her kan du lese mye spennende om byen Sella

Alt godt fra Eirin.

Til Tone Merete, som lengter sånn etter akkurat dette synet!  ;-)


lørdag 5. februar 2011

En dag jeg var i middelalderen.

Vi har vært på middelaldermarked i Orihuela, Spania i dag. Hvert år en helg i februar blir hele byen kledd i middelalderdrakt. Brostein blir strødd med halm og alle gater i den indre byen fylles med boder som selger alt du kan tenke deg, og det du slett ikke ante at du kunne tenke deg.

Alt man virkelig trenger.


Den umiskjennelige lukten av kjøtt på grill møter oss når vi ankommer middelalderen. På store griller over hele byen forberedes deilig mat til sultne og nysgjerrige tilreisende. Siden grill er grill, kjøtt alltid har vært kjøtt, og de hadde god greie på både salt og annet krydder også på 15. hundretallet regner jeg med at smaken på den gode maten var omtrent den samme både for meg, og hun som solgte varer fra sin bod for 500 år siden.

Kjøtt og blekksprut på grillen.


Musikken var nok også den samme i dag som dengang. Hele tiden gikk det små og store orkestre rundt i gatene og underholdt oss med fløyte og trommer. Byens innbyggere var kledd autentisk og både byorginaler og kloke urtehekser var tilstede og gjorde at tidsreisen føltes helt ekte.

Musikk har alltid vært en del av våre liv.


Kamper og tilstelninger ble framført på torg og åpne plasser. Og våpen, skjold og brynjer ble smidd til korsfarerne som også satte sitt preg på byen i dag.

Korsfarerne måtte utstyres med klær og verneutstyr.


Jeg som observerer og nyter livet rundt meg via nese, øyne og intuisjon er utrolig glad for at luktene ikke var på ekte middelaldervis. Her var det mat fra boder og grill, krydder og røkelse, oster og brød som fylte luften med de deiligste lukter. Farger fra både banner, drakter og oster var en fryd for øyet, og atmosfæren bar preg av at både store og små, fastboende og tilreisende storkoset seg.

Oster i vakre farger


Orihuela kan gi seg selv en god klapp på skulderen, dette kan dere!

Alt godt fra Eirin.
Som synes Spania har utrolig mye spennende å by på!

Her kan du lese "alt" om byen Orihuela;
Spaniaposten

fredag 4. februar 2011

God helg, godtfolk!

Calpe der ute.
Jeg ønsker dere alle en riktig god helg med litt vårstemning fra Spania.

På mange nivåer.


Jeg sitter med lekser som skal være gjort og levert inn i Oslo torsdag i neste uke, samtidig som jeg tenker på hva jeg skal lage til middag i dag. Mens jeg jobber med leksene ramler det inn tanker om hva jeg skal ha med på fjellturen til helga, og stadig vekk må jeg spørre meg selv om jeg har husket alt som må forberedes før Tromsøturen om noen uker.

I dag fikk jeg to henvendelser som gjelder aktiviteter i Tromsø til høsten, og en som handler om søndagskvelden her i Spania. Jeg planlegger og forbereder på en og samme tid våren i Spania og høsten i Norge. Den ene skal jeg nyte i alle varianter, den andre skal jeg drodle fram og planlegge til det beste for både meg selv og dem det gjelder. 

Vi har en hjerne som jobber og leverer på mange nivåer hele tiden, vi har en kapasitet som er større enn vi tror og som vi ikke engang er i nærheten av å utnytte fullt ut. Min gjennomsnittshjerne med livets små og store trivialiteter, andre med revlusjonerende utviklinger for menneskeheten.

Men felles for oss alle at vi alle har de ressurser vi trenger for å nå våre mål. Vi må bare vite hvor målet ligger. Dette minner jeg meg selv om hele tiden her jeg sitter i våren og planlegger og forbereder mine mål og visjoner for framtiden.

Nyt øyeblikket, se målet og ha en nydelig dag der du er!

Alt godt fra Eirin

torsdag 3. februar 2011

Nå også med mat.


Jeg kan lese matblogger til øyet blir stort og vått, jeg klipper ut oppskrifter fra ukeblader, og jeg er ofte innom matprat.no. Når jeg er ute og spiser på restaurant blir jeg varm om hjertet og fjern i blikket når jeg får nytelse servert på fat. Gourmetmat er en lidenskap. Når jeg får den servert.

Selv er jeg mye bedre på de små flater. På hverdagsmaten og den lille festmaten. Lenge har det sittet langt inne og skulle dele gode oppdagelser på eget kjøkken, det blir liksom så puslete i forhold til matheltene mine. Derfor erklærer jeg herved at jeg fra denne dag vil bry meg midt opp på ryggen med å være ekspert på mat. Jeg vil dele de små og gode matretter som ble til, preget av stunden der og da, i fred og fordragelighet på mitt eget kjøkken.

Dagens oppskrift er basert på kalde asparges fra i går, litt ekstremt god spanskeskinke, noen valnøtter og litt klasseolivenolje. Stekes i stekepannen på svak varme. Salt og pepper etter smak. Serveres med en god bit Jarlsbergost for å døyve hjemlengselen, legges på et fat og nytes med noe godt i glasset.
En utmerket rett til både middag og kvelds.

Alt godt fra hverdagskokken.

Hva kan du anbefale?

Eirin

7 ting jeg liker


Tegningen har jeg lånt hos gjesdal.kommune.no

I går ble jeg utfordret av Hannes lille verden. Jeg fikk til og med en utmerkelse! Nå er jo ikke det en dagligdags hendelse, å få utmerkelser, så jeg smiler bredt, takker pent og gjør som jeg blir bedt om.
Jeg skal lage en liste på 7 ting som jeg liker. Og her kommer de;

Jeg liker

1. den gode samtalen
2. god mat
3. å lære noe nytt
4. å være ute, brenne bål, gå tur, kjenne på været
5. gode lukter, vakre syn, jeg er en nyter
6. å svømme
7. å synge

Føler at jeg jukset litt her og puttet inn litt flere, men hva gjør vel det.  ;-)

Denne blir nå sendt avgårde


og da vil jeg utfordre og la utmerkelsen gå til blogger jeg koser meg med
berit andreassen og Kanel & sukker og Tante Mimmi (her har jeg kjøpt verdens fineste ring...)

Da må alle ha en flott dag, utmerkelser eller ikke.

Alt godt fra Eirin

onsdag 2. februar 2011

Den oransje!

Bildet lånt på tws3d.com
Jeg bor i Urbanisasjon (boligfelt) El Naranjo, som på Google Translate blir oversatt med Den oransje. Vi som bor her sier at vi bor i Appelsinen. Det er liksom mer svung over det. "Hestesko-rekkehusene" våre er bygget midt i en appelsinlund som sikkert har vært her i mange mannsaldre. Husene er bygget i midten, men rundt omkring oss på alle kanter vokser det appelsiner.

Bildet lånt hos eksotiskefrugter.emu.dk
Man tror at appelsinen er ca 20 millioner år gamle, og man vet med sikkerhet at den stammer fra Burma og det sydlige Kina. I Europa har den vært dyrket siden det 15. århundret. 75 % av appelsinene vi importerer til Norge kommer fra Spania. Og midt i en knalloransje appelsinåker i Spania bor jeg dette året. Det blir stort, når jeg ser det sånn.

Jeg har ennå ikke vært på slang, det er jo noens levebrød, men jeg skal plukke noen deilige flotte appelsiner rett fra treet før jeg forlater Appelsinen min. Og jeg skal "stjele" meg noen flotte bilder av frukten som et minne for livet.

Bildet lånt på getridofthatbelly.com
Appelsinen er proppfull av C-vitamin, det kan ha positiv effekt på forkjølelse, jeg bare nevner det.  ;-)

Hvis noen sitter på gode matoppskrifter med appelsin som viktig ingrediens, så må du ikke nøle med å tipse meg. Det er blitt jeg og appelsinen nå, vet du.

Det sies at farger påvirker oss, og jeg ble nysgjerrig på hva det daglige synet av oransje appelsiner både på trær og fruktfat gjør med meg. Her er hva jeg fant;

Orange:
Kraft, healing, entusiasme, kreativitet, vitalitet, tankefullhet, oppriktighet, forandring, solvarme og nysgjerrighet.

Chakra: Hara (seksualitet og kjønnsorganer)
Anvendelsesområder:

  • Få fart på energien din og på livet ditt
  • Skape mer engasjement
  • Mer kreativitet
  • Lettelse fra å ta livet for alvorlig

Så vet man det! ;-)

Alt godt med appelsiner, du også.

Eirin


tirsdag 1. februar 2011

Som en Dronning.


Jeg har startet med Pilates! I årevis har jeg hørt venninner fortelle om denne fantastiske treningsformen, og jeg har tenkt, -jeg tar det når det kommer. Og nå, her i Spania kom det. En helt vanlig mandag spurte Heidi om jeg ville være med, og selvfølgelig ville jeg det. Tiden var den rette, selskapet likeså. Det hele skjer på Rauma Sol, og belønningen etterpå er en svømmetur i 34 graders vann.

Instruktøren er det nydeligste av skapninger du kan tenke deg, og jeg vet med sikkerhet at det ikke bare er jeg som i mitt indre tror at jeg selv ser akurat ut som henne mens vi trener. Det er jo ren bonus, spør du meg. En vever, smilende liten spansk dame med en engelsk som er like søt som damen selv.

I går var vi 10 damer i alderen 18 - 70, og to menn midt i der et sted. Vi puster og peser og sliter, men vi smiler hele gjengen. Det er nesten ikke til å tro. For det er vondt og det er krevende, men det gjør godt for kropp og sjel. Det har Josef Pilates selv lovet;





"Etter 10 ganger vil du kunne føle forskjell.
Etter 20 ganger vil du kunne se forskjell.
Etter 30 ganger vil du ha en helt ny kropp."


Helt kort fortalt, slik jeg liker det, bygger Pilates opp den indre støttemusklaturen og gjør at du fører deg som en Dronning.

Så derfor alle dere vakre Dronninger der ute, kanskje dette er noe for deg også? Og inntil videre "Fake it untill you make it!"

Alt godt fra Eirin
-Dronning

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...