søndag 13. juni 2010

Vi hilser fremdeles.

I dag har jeg vært på tur opp Tønsvikdalen, en 25 minutters kjøretur fra Tromsø by. Været var nydelig, 15 grader, mest sol og en liten vind, nesten ikke noe å snakke om. Det viste seg at en av toppene oppe i dalen var med i årets 10 på Topp, det var uvanlig mange biler på parkeringsplassen nede i Tønsvika. En nydelig norsk uskreven regel er at man hilser, nikker og sier hei til de man møter på tur en søndag i skogen på vei opp på fjellet. Jeg kjente at jeg ble varm om hjertet,  for ukjente venner i alle aldre hilste og smilte til hverandre. Jeg er nok en romantiker, jeg får klump i halsen av slikt, jeg.Med framskridende gangsperre har jeg laget deilig middag til klanen. Indiskinspirert kyllinglårgryte med selvkomponert saus satt rett i ovenen. Inn med hele gryta. Alle slikket seg om munnen, mens Cora lå under bordet og sov som en stein etter fjelltur, tusenvis av lukter og mange gode hundemøter.Håper din søndag også har vært vakker.
Alt godt fra  Eirin


6 kommentarer:

 1. Søndagsturer er koselige,enten man går en rusletur på stien langs bekken eller man skal til fjells!
  Ha ei god uke som kommer!

  SvarSlett
 2. Jeg er så enig med deg. Liker å hilse på folk når jeg går tur, det gir en følelse av fellesskap og samhold.

  Kos deg middag, og nyt de ømme musklene som beviser at en har brukt kroppen.

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 3. Hilse skal en jo gjøre når en er ute i marka, - ja!!
  Satser på mye godvær slik at det blir mye hilsing på deg nå...?
  Ha en fortsatt flott kveld!!

  SvarSlett
 4. Det er da en skøn tradition at man skal hilse på hinanden. Sådan burde det altid være.

  SvarSlett
 5. Det er hyggelig at folk ennå hilser på hverandre. Samfunnet har jo blitt så egetstyrt og kaldt, at det er godt vi har noen "gamle" høfligheter tilbake.
  Du har vel kanskje oppdaget at når vi treffer nordmenn i utlandet, er det veldig hyggelig, og vi skravler med hverandre som om vi var gamle kjente.........Merkelig det der.

  SvarSlett
 6. Så vakker tur! Jeg har akkurat vært i Tromsø og ingenting slår de omgivelsene i solskinn :) Og hilsingen er så fin. Kanskje det har med fellesskap å gjøre? På tur har vi noe felles? Sånn som når du går tur med hunden eller har småbarn - da føles det helt naturlig å prate med fremmede i samme situasjon. Fint innlegg!

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...