tirsdag 15. juni 2010

Rabarbra, oppskrifter og gave!


Nå er det noen uker siden jeg har vært på hytta, og jeg kjenner savnet. Da vi kjøpte hytta for 3 år siden fulgte det med en hel hekk av rabarbra. Traust og god rabarbra.


Til nå har jeg laget pai og syltetøy av denne herligheten, men skjønner at jeg bare så vidt har rørt borti de uante muligheter som finnes. Jeg står fast i dårlig fantasi når det kommer til rabarbra.

Så nå frir jeg rett og slett til mine lesere og ønsker meg oppskrifter hvor rabarbra kan brukes som en ingrediens. Pålegg, middag, dessert, kaffekos, hva som helst.

Jeg har jo lyst til å gi noe tilbake for tiden du da bruker, og trekker ut en som vinner en sommergave!

Alt godt på en tirsdag fra Eirin

rabarbrabildet er lånt på nrk.no




Den deilige hytta vår på Senja. Et 100 år gammelt hus. Litt av rabarbrahekken kan sees på bildet.

13 kommentarer:

  1. Uhm, jeg elsker rabarbertrifli i italiensk udgave:

    Rabarber kogt med sukker, kanel og INGEFÆR.

    Creme med mascarpone og flødeskum og lidt hedvin.

    Og knuste italienske mandelkager (Cantuccini).

    Jeg kan ikke lige finde min opskrift, men den kan garanteret findes på nettet.

    God appetit.

    SvarSlett
  2. Hei. Jeg dumpa plutselig inn på bloggen din og ser at du etterlyser noe du kan lage av rabarbra. Jeg lager råsaft av min.
    Her er oppskriften:
    6 l bær
    4 l vann
    50 g sitron/vinsyre
    La det stå i 24 timer. Siles.

    Tilsett 500g sukker til hver liter saft.
    La det stå i 2 dager.

    Fyll på flasker/glass og frys.

    Nydelig saft hele vinteren.
    Et lite tips er å fryse på små flasker, siden saften har liten holdbarhet etter tining.
    Lykke til.

    SvarSlett
  3. Rabarber elsker jeg! Opskrifter hmm. Men jeg smager gerne ;-)

    Kender du i øvrigt Trines Megtige Matblog? Den følger jeg og bliver altid inspireret af velkomponerede opskrifter og flotte billeder. En inspiration til hverdag og fest - og så er den på norsk!
    http://trineblogg.blogspot.com/

    Trine er jurist men mad er hendes passion og hun deler gerne med os andre! Om du finder noget med rabarber? Men ellers spørg Trine ;-)

    SvarSlett
  4. mmmm.. elsker rabarbra :) ser ut som en nydelig plass du har på senja..

    og ja.. jeg er også tilhenger av folkeskikk men blir rørt over at den fortsatt eksisterer :))

    har du forresten lyst å prøve deg på stokkroser ?? har masse frø liggende som kan sås på friland i oktober..

    ha en herlig kveld.. klem

    SvarSlett
  5. Rabarbrapai, denne fant jeg hos Mira, har lett selv for jeg har mye rabarbra som jeg aldri har brukt:
    125 gram margarin
    45- 90 gram sukker (1/2 - 1 dl).
    1 egg
    2 ss vann
    1 1/2 ts. bakepulver
    (eg tar 1 ts vaniljesukker også, "Miras hemmelighet" hyssj;)
    225 gram hvetemel.

    Rør margarin og sukker (+ vaniljesukker) til ein myk blanding.
    rør inn egg og vann, og sikt på mel med bakepulver.
    Elt deigen lett sammen.
    La den stå kaldt ein time eller meir, så den blir lett å jobbe med.

    Den kan gjerne stå til neste dag, eller oppbevares flere dager i kjøleskapet pakket i plast eller aliminiumsfolie så den ikkje tørker i overflaten.

    Margarinen kan også smuldres i melet, da får deigen ein noe mer kompakt konsistens.

    Har ikke prøvd den, men den så nydelig god ut!!
    Klemmings;)

    SvarSlett
  6. Rabarbrakompott, rabarbragrøt, rabarbrasuppe, bløtkake med rabarbrafyll, rabarbrashake osv osv. Dessuten er det bra om man er hard i magen ;o)
    Herlig hytte dere har! Hytte står høyt på ønskelisten min.

    Takk for kommentar, forresten. Modell du liksom, hi hi...

    SvarSlett
  7. Her er min rabarbragelé, eller prinsessegelé som den vart kalt her i huset tidlegare. :-) http://altgodt.wordpress.com/2010/05/21/abra-kadabra-rabarbra/

    SvarSlett
  8. Glemte å si; fylles med Tines vaniljekrem, sukker og rabarbrabiter;)

    SvarSlett
  9. Grunnlovsdessert er min favoritt:
    Kok rabarbrabiter med en pose svisker og litt sukker og vaniljesukker. Lag potetmeljevning og rør inn til passe tykk kompott. Serveres kald eller lunken med Tine vaniljekrem eller vaniljesaus. SOMMERSMAKEN for meg!

    SvarSlett
  10. Tusen takk til dere alle! ;-)

    Jeg gleder meg til å dra på hytta i morgen, til å plukke rabarbra og til å lage noe godt.

    Alle blir med i trekkingen, og det er plass til flere.

    Nam nam fra Eirin

    SvarSlett
  11. Rabarbra- eg gyser berre eg tenker på den planten, har problem berre eg skal skrive det ! Eg nemmelig klarer ikkje slike syrlige saker.

    Så mitt råd eller forslag er:

    Hermetisere eller tørk eller kva som helst litt rabarrrrrrbrrrra ZZZ, og få det over på helsekostbutikken. "Til bruk for dei som har problem med å skille ut spytt" !!!!!

    Var dette litt på sida av det du tenkte deg kanskje ?

    Det feriehuset dokka er jammen koselig. Vi har også eit slikt raudt gammalt hus. Men har ikkje rabarrrrrbraaaaazzz.

    SvarSlett
  12. He he he!
    Litt på siden, ja. Men like velkommen.
    Fikk i alle fall en god latter. ;-D

    SvarSlett
  13. Rabarbra.....
    jeg må vist i min store oppskriftsbok og se..
    Har ei gammel bok fra 1950, der er det sikkert 20 oppskrifter på rabarbra..alt fra vin til denne:

    Grunnlovsdessert=rabarbrakompott med eggekrem.

    700 g rabarbra
    3 dl vann
    200g farin
    ca 15 g potetmel
    Lag rabarbrakompott og avkjøl den.

    Eggekrem
    2 hele egg
    25 g farin
    2 1/2 dl helmelk
    1/2 vaniljestang
    lag eggekrem og avkjøl den

    10 svisker
    10 skildete mandler
    Kok sviskene lett møre,
    fjern stenen og putt mandlene inn i stede.

    Legg rabarbrakompotten i en skål
    bre eggekremen over.
    Legg sviskene på kremen.

    Lykke til!

    SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...