tirsdag 4. mars 2014

Det gode liv

Gammelstua en sommer for noen år siden.

Det var så utrolig deilig å komme på hytta! Da vi sjekket kalender og hyttebok viste det seg at vi ikke hadde vært her siden i slutten av september. Høsten og jula med alt sitt kom og tok helg etter helg og plutselig var det gått fem måneder. Men Gammelstua sutrer ikke av den grunn. Den tok i mot med varme og gode opplevelser fra første stund. Og så vet vi, både Gammelstua og jeg, at når mars kommer så er det tiden for hyppige og lange senjaturer igjen.

Gammelstua er over hundre år og et sjarmerende lappverk av veldig gammelt og helt nytt. Det er lavt under taket og synlige bjelker, det er tapet på kjøkkene fra 50 tallet, og det knirker i alle gulv. Vi har modernisert badet til bedre standar enn hjemme, men lar resten være. Og så gjør vi litt etter litt, kun for å trives bedre. Men vi liker den slitte, gamle og brukte stilen, og vil at alle skal føle at dette er et sted man ikke trenger å være redd for verken låne, eller komme innom med sitt og sine. Her blir det aldri stilig, bare godt å være.

Akkurat nå mens jeg sitter og skriver hører jeg at gjesterommet i andre etasje flikkes på for å kunne ta i mot gjester som kanskje kommer til helga. Og når det ikke er gjester der skal det være fruens skriverom. Herlig! :-)

Jeg har fått beskjed fra husets yngste om at i dag er det den store internasjonale pannekakedagen, så nå må jeg avslutte her for å dra på butikken og handle inn.

Vær der du er, med hele deg. :-)

6 kommentarer:

 1. Høres ut som en veldig fin plass å være. Vi har gså et slikt gammelt, herlig hus, over hundre år det òg, men det ligger ved Europas ende, i Hamningberg, og dit er det 75 mil, for langt unna til at det får besøk så ofte av meg. Men når jeg er der, oppleves det som verdens beste sted å være, og en flik av mitt hjerte lengter alltid dit; hjem.

  En dag, snart, skal vi besøke vakre Senja. Jeg har aldri vært der; en skam!
  Ha en fortsatt fin dag.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Janna! Klart du må besøke Senja, og hvis jeg er her så må du komme innom! :-)
   Og så har du helt rett, en del av hjertet ligger her! Selv om dette aldri har vært "hjemme", så er det blitt stedet i mitt hjerte for ro og gode dager.
   Fin dag til deg også, med klem! :-)

   Slett
 2. Det fine hus på Senja. Jo, jeg husker godt magien og inspirationen. Og det ser ud til, at den er der endnu. Du skal bare tage imod ... :)
  Nyd dagene!

  SvarSlett
 3. håpe painnkaka smakte! tusen takk for kraftig oppmuntring på bloggen min..kjekt å se deg her inne min venn.miss u

  SvarSlett
 4. Åh, så dejligt et fristed.

  Jeg opdagede ikke, at det var pandekagedag, - det var da en stor fejl!

  SvarSlett
 5. Skjønner godt du trives der, det så virkelig koselig ut..og godt å kjenne historien sitte i veggene:)
  Jeg er en elendig blogger for øyeblikket; har et innlegg i ny og ne, men dårlig på besøk...men prøver å holde liv i bloggen allikevel..
  Ha en god dag videre, her pleies influensaen ;) Klem fra mæ;)

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...