mandag 31. mai 2010

Informasjonspause


Jeg har i tre år nå vært en aktiv bruker av Facebook. Nesten hver dag har jeg fortalt venner og bekjente om det jeg har tenkt og gjort. På Facebookmåten, selvfølgelig. Ikke det personlige, det private og det som bare tilhører meg og de helt nære. På samme måte har jeg hver dag i tre år lest og lagret lett informasjon om hva bekjente og venner tar seg til.

I helga sa det plutselig stopp. Hardisken i hodet er full. Jeg vil ikke lagre mer av denne typen informasjon, ikke akkurat nå. Jeg tar en pause.

Jeg vil gjerne ha kontakt med gode venner og vil mer enn gjerne ta del i deres liv, deres sorger og gleder. Men Facebook skal jeg ha pause fra. I alle fall til over sommeren. ;-)

Og så vil jeg ha tid til å blogge. For facebook kan bli en tidstyv, jeg ser det.

Er du på Facebook? Hva tenker du om det?

Alt godt på en regnværsmandag.

Med Hjertet

12 kommentarer:

 1. Hei på deg :-))
  Håper dere har like fint vær som oss her i sør :-))
  Ja, jeg er på fjesboka, og er litt enig med deg, den tar mye tid, hvis man lar det ta tid!
  En grei måte å "følge" med på, og jeg sier aldri noe som ikke kan stå i avisen, for å si det sånn..er også til tider drittlei alt og vil kutte ut, men nå som jeg er langtids-sykmeldt, er det greit å ha noe å holde på med når helsa ikke klarer annet..men at jeg kommer til å kutte den ut etterhvert, det tror jeg ganske sikkert!!

  Ha en flott dag videre!
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 2. Jeg er på facebook, og jeg har det hyggeligt med det. Er kortvarigt inde et par gange om dagen og skriver måske lidt, læser andres opdateringer, men ikke nogen spil og quizzer. Slet ikke.
  Jeg holder kontakt med mennesker, som har været en (god) del af mit liv, gamle kolleger, studiekammerater, klassekammerater fra skoletiden,- mennesker, som jeg ikke ville kunne holde kontakten med på anden vis. Og som sagt har jeg det godt med det. Facebook fylder ikke meget rent tidsmæssigt. Det gør bloggen til gengæld, men det er en helt anden historie.

  SvarSlett
 3. Hei Eirin!

  Tusen takk for koselig hilsen:-)
  Jeg er også på facebook, men tilbringer lite tid der. Måtte velge mellom den og bloggen - og da ble det bloggen som vant. Håper det blir mer blogging på deg og:-)

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 4. Det er så viktig å "kjenne etter" hva man vil bruke tiden sin på. Kjempebra, Eirin!
  En venninne av meg har valgt å unngå Facebook, og blir provosert av alle som insisterer på at "du bare MÅ være på FB". Så hun spurte meg: Hanne, må jeg det? Hva går jeg glipp av?
  Det er i sannhet ikke mye å gå glipp av, og personlig føler jeg at bloggingen gir meg MYE mer. De siste ukene har vært labre både på blogg, facebook og hobbyboden, pga av god, gammeldags travelhet. Men når jeg gjenopptar mine nett-sysler får bloggen definitivt førsteprio.
  Facebook er, etter min smak, ganske kjedelig og intetsigende, så jeg skjønner deg godt.
  Ha ei super uke :)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 5. Hei Eirin !

  Ja, vi er heldige som har så mange måter å kunne ta kontakt med kvarandre på. For min del klarer eg meg godt uten Facebook. Bruker pc-tida mi til blogging. Der er så mange kjempeflotte blogger !!! som f.eks din Eirin !!! Det er så artig å kome i kontakt med frammande mennesker som ofte deler noko av dei same interessene som meg sjølv. Og så er det så mange flotte biler/foto ! Og sist men ikkje minst mange artige og gode leseinnlegg som eg er glad for at eg har tatt meg tid til å lese !! Eg har ikkje blogga så veldig lenge, men dette bloggåret mitt har vore ein kjempesuksess for meg !! Det er då så kjekt å kunne ha regien sjølv, legge ut akkurat dei bilda eg sjølv vil over f.eks det eg har laga og skrive litt til !
  Men Facebook er sikkert ok for andre, føler sjølv at det ikkje er mitt medium. Uansett om man blogger eller er på facebookener det sikkert bra å lette litt på rumpa og gå ut og snakke med vennane sine face to face oftare :))

  Kjempekjekt at både Cora 2 og Tullsjura vart godt imotteken !

  ha en fin mandag vidare :)

  SvarSlett
 6. Jeg er på FB, men bruker ikke så masse tid der. Av og til prater jeg litt med datteren min der... sier god natt om kvelden vist jeg er innom sånn snarest. Det er koselig. Ellers er det fint å informere om utstillinger og møter.
  Men jeg ser at vist en ikke passer på så er det en tidstyv...men det er vel blogging og tv og for aå vidt.... Du fikk meg i allefall til å tenke litt etter med innlegget ditt, bra!

  Klem : )

  SvarSlett
 7. Ja, facebook kan være en tidstyv, men jeg føler at bloggen og bloggverden tar mer tid. Men det er jo så koselig:)

  Takk for hyggelig hilsen og go'ord om syinga mi. Det er jaggu morsomt å føle (pittelitt) mestring på et område jeg er fullstendig novise på. Så det anbefales på det varmeste.

  Ha en fin kveld oppe i nord;)

  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 8. Tusen takk for hyggelig hilsen! Jeg er nok ikke den rette til å si noe om
  facebook, for jeg føler at jeg har nok med bloggen. Har derfor ikke prøvd annet, selv om jeg har vært litt inne på tanken. Ha det godt!
  -Margit-

  SvarSlett
 9. Jeg er helt enig! Facebook er utmattende, og gjør deg ikke alltid hverken til noe bedre , mer effektivt eller mer reflektert menneske: På de verste dagene kan man føle seg som ei nabokjerring som sitter og lurer bak gardina hele dagen:-) tror det er sundt å ta ferie fra fjesboka, jeg.
  På bloggen min "Mystiske Marit" Har jeg et dikt om facebook,og den ensomheten som kan ligge mellom linjene i en profil.Les gjerne det, om du vil.

  Takker for titten innom din fine blogg!:-)
  Mystiske Marit

  SvarSlett
 10. Facebook på godt og vondt, men jeg kjenner at det blir mange å involvere seg i når lista etter hvert består både av venner, familie, men også bekjente og flyktige bekjentskaper. Man burde kanskje sette en grense på at man gikk inn en viss tid på dagen og en viss tid på kvelden. Når man er nysgjerrig så blir det fort at man (les jeg) går inn for ofte og for lenge om gangen... Du kan jo gi tilbakemelding på hvordan det går uten, Eirin. Lykke til!

  SvarSlett
 11. Jeg er på Facebook, men har et avslappet forhold til den. Jeg er innom flere ganger om dagen, men er ikke den som sitter pal. Jeg titter innom, kanskje skriver noen ord og logger av. Så plutselig kan det gå et par dager uten at jeg er der. Da jeg var uten pc noen uker, var nettbanken det jeg savnet mest. Og blogg. Nu er det lite blogging på meg også, men det vil ta seg opp. Dagene flyr, og jobben krever sin kvinne til fulle.

  SvarSlett
 12. Hei Eirin. Mailen din hadde havnet i filteret her hos meg, så derfor svar først i dag.

  Alt du gir plass tar tid. Av og til er det godt å rydde litt.

  Full forståelse for valg og prioriteringer. Siden jeg ikke er aktiv blogger, blir det vel noe mindre kontakt.
  Men.
  Vi har hverandre! Det er godt! Hils masse til man, og "løkke på reisa"!
  Klem, John Øyvind

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...