tirsdag 17. mai 2011

Elsker elsker det og tenker på vår far og mor…Som en førsteklassing sier det....

I dag har jeg hatt klump i halsen og tørket tårer til ”Ja vi elsker…”. Jeg har følt meg mer norsk enn noen gang, og jeg har kjent at jeg savner mor og far. ”Søttnemai” er jammen meg en deilig dag!

Min 17. Mai i år var sol og 23 grader, gudstjeneste i Sjømannskirken med alle de norske-norske sanger og salmer. Deretter tog ned til Solgården med taler, musikk og dans, med pølser i brød, og is og brus.

Så i bil hjem til byen vår Alfaz del Pi hvor 17. Mai feiringen i løpet av 40 år har utviklet seg fra et lite tog rundt bassenget på et hotell, til at byen stenger gater så toget får passere, og de også låner ut kulturhuset sitt til oss nordmenn. Og vi nordmenn, vi roper hurra og vifter med både norske og spanske flagg, som seg hør og bør. Ordføreren holder tale, og våre verter, spanjolene, tar seg tid til å se på, og smile og vinke til oss nordmenn som glade går i tog på selveste nasjonaldagen vår. Dette er noe de har sansen for. Fest og tog er noe spanjolene kan. I dag fikk vi vise at vi også er gode på den slags. I alle fall når det er 17. Mai og vi kan føle oss som barn alle sammen, det er jo barnas dag. Barn i alle aldre.

Til slutt er det fest på den norske skolen. Ungene får vist seg fram , de voksne får pratet sammen og alle får spise så masse pølser og is som de bare klarer. For til tross for at vi er i landet med palmer, skinker, tapas og vin, så er det pølser og is det handler om på 17. Mai, på dagen som ligger i ryggmargen på oss, uansett hvor i verden vi er.

Ha en deilig 17. mai-kveld, ute av finstasen, du også!
Alt godt fra Eirin, i Spania! 

Mor og datter utenfor Casa Cultura i Alfaz del Pi
Med innleid spanskt korps som virkelig hadde tatt utfordringen på alvor og lært seg mange marsjer.
Regine og to venninner danset på skolen i dag.

11 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen!
  Tror nesten man blir mer rørt av dagen når man er i utlendighet...men vi har en flott måte å feire nasjonaldagen på!
  Nyt kvelden videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen:) Det ser ut til at dere har fått en flott feiring til tross for at dere ikke er i gamlelandet:) Varmegradene er det nok mange som misunner deg:) Her har det vært stor variasjon værmessig:)
  Ha en fortsatt fin kveld, klem fra meg:)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen til deg i Spania.....deilig å være norsk og ha dagen å feire.En flott dag har det også vært her hos oss også borsett fra været som er 10 c men vi ingenting kan gjøre noe med
  Ha en fin kveld
  Klem til deg

  SvarSlett
 4. Hei!! Takk for hyggelige kommentarer!! Jeg har også feiret i utlandet og det er litt spesielt!! Man blir ekstra NORSK på 17mai!! AnneK:-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen! Det er spesielt å feire nasjonaldagen i et annet land - husker fra årene vi bodde i Afrika, hvor stort dette med 17.mai ble for oss.

  SvarSlett
 6. Min norske nabo, Marit, har flaget hele dagen.
  Vi har ikke rigtig haft 17.maj-vejr her i Danmark. Jeg håber, det var bedre i Norge. Og hos dig var det jo fint, kan jeg se.

  SvarSlett
 7. For en deilig søttende dere ser ut til å ha hatt :) Det er rart med det, så mye mer "norske" man føler seg når man ikke kan være hjemme akkurat den dagen :)

  SvarSlett
 8. Heisan. Takk for helsing på 17.mai.Det må vera kjekt å feira ein "annleis" nasjonaldag, som likevel er tradisjonell på så mange vis. Kjekt å sjå bileta du har tatt. Kos deg vidare i varmen og ha det godt.

  SvarSlett
 9. må flire litt her : )) vi hadde det vel på samme måte da vi feriret første og eneste 17.mai i Alfaz : )) vi hadde svigermor med og stod foran rådhuset å hørte borgermesteren tale.. på spansk : )) vi skjønte ikke et ord .. men vi glemmer det nok aldri : ))

  ja, nå skal dere snart tilbake til hverdagen igjen.. misunner dere ikke oppbruddet.. for det ER vasnkelig å reise derfra når man først er kommet dit !!

  håper letingen på .no gir resultat ; )

  masse klemma fra mæ som e glad du er her inne igjen ! har savna dæ !!

  SvarSlett
 10. vèl overstått 17.mai... ja tenker nasjonalfølelsen trenger på en slik dag, langt borte fra vakre nord og "Nordlans netter"..
  klem,magny

  SvarSlett
 11. Det er vel litt slik når man er i tulendighet på en slik dag. Det blir stort. Jeg ser at dere hadde litt finere vær enn oss. :) Ikke overraskende kanskje. Jeg tilbragte dagen på jobb, og det er helt greit.

  Klem fra meg.

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...