fredag 29. januar 2010

Stort ego, lite å skryte av.


Jeg har møtt på mennesker som har så stort ego at det skygger for hvem de virkelig er. Så stort ego at de heller ikke ser oss andre. Så stort ego at gode opplevelser, váre øyeblikk og gode stunder ikke når inn til dem. Det er vel nesten som et handicap å regne, tenker jeg, når den lille, store viktige verden går dem hus forbi, og alt de kan se og forholde seg til er seg selv. Hvordan kan man da vokse som menneske, hvordan kan man da hver dag lære noe nytt?

I dag skal BareEirin prøve å se skatten i den jeg møter, høre sangen i den som snakker, og gi en klem til den som trenger det. I dag skal mitt eget store skinnende ego, mitt behov for å bli sett, ta en hvil. Det kan bli spennende det.

Ha en god fredag alle sammen.

29 kommentarer:

 1. Kjempeflott innlegg! Vi må alle pleie vårt ego innimellom, men når enkelte alltid og KUN ser seg selv, blir det for mye! Selvsentrerte mennesker er umulig å ha med å gjøre, og vi har vel alle møtt på slike på vår vei...

  Ha en flott dag :-)
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 2. Så kloke ord. Det er utrolig tomt å være sammen med mennesker som ser ut til å mangle en inngående kanal...
  I dag skal jeg passe på å lytte, se og sanse litt ekstra, etter denne påminnelsen. Må bare vente til jeg møter noen, for jeg sitter alene på hjemmekontor.

  Den engelen var nyyydelig. Vet du om den er å få tak i?

  God helg!

  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 3. Hei igjen :-))

  Stemmer det, jeg satt i sofaen bak der ja :-)
  Mandag kommer det et intervju med Natasha i Hjemmet, og snart skal vi lage reportasje sammen med Norsk Ukeblad! Moro og bra at ting begynner å skje!

  Ha en fantastisk dag videre, og klem fra meg

  SvarSlett
 4. BareEirin, det er vigtige ting, du berører i dit indlæg. Man kan være selvcentreret i sin kreativitet, men aldrig i omgangen med andre mennesker. Jeg påskønner din påmindelse og vil også tænke ekstra meget over det i dag.
  Klem og god weekend!
  BareLene ... som er Megan i blogverdenen :0)

  SvarSlett
 5. Bra og engasjerende innlegg igjen, Eirin;)

  Opplever dette så ofte at jeg går lei av å ha med andre mennesker å gjøre!!Det er såå mange (de fleste?)som kun er opptatt av seg selv og sitt. Føler ofte at jeg står å intervjuer folk, for de spør jo ikke tilbake!!Sensitiv som jeg er, tenker jeg.."er det noe galt med meg"? "Er jeg så lite interessant"? "Vet du alt om meg"?Tar dette menneskes ego helt innover meg selv, blir super skuffet og tror det er noe galt med meg!! ja, det er feil..men jeg SER den andre altfor mye.. dessverre!
  Nei, i dag skal jeg gjøre det motsatt av deg;) Kun tenke på meg selv og være verdens største egoist (dvs ikke være sammen med andre enn meg selv;))..ihvertfall helt til huset fylles med kjærkommen familie igjen;))
  Stor klem..og jeg håper ikke denne kommmentaren virket motsatt, for jeg er ingen selvsentrert egoist;)

  SvarSlett
 6. Kondolerer med tapet av en venn.
  Kondolerer er egentlig et så tomt ord egentlig.....men det er jo det man sier....det er så trist å miste de gode menneskene rundt oss...

  Over til dagens tema....jeg sitter bare og nikker på hodet......kunne skrevet det samme selv....jeg gremmes over overfladiske mennesker som er høy på seg selv....Jeg har vanskelig for å mislike noen som ikke har voldt meg smerte...men jeg må innrømme at superegoister styrer jeg langt unna......jeg føler de tar all min energi....enig?
  Ha en fin helg!
  Klem,M

  SvarSlett
 7. Du har fått det så flott her inne!
  Og har fått med meg nå dine filosoferinger rundt vanskelighetene med å være seg selv eller være seg selv nok;)
  Sannelig ikke enkelt i en verden full av forventninger både utenfra og i en selv.
  BareEirin får sannelig nok å bryne seg på;) Men kos deg masse i helga og klem fra lille meg;)

  SvarSlett
 8. Det er alltid så godt å komme på besøk til deg. Kloke ord til ettertanke. Engelen som følger ordene var bare vakker.

  Ønsker BareEirin en riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 9. Veldig godt sagt Eirin.

  Ha en fin helg,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 10. Heisan !! No lurer eg på kor mange fornuftige tanker det finnes i ditt hode !! Du er flink til å utfordre oss sånn passe, og eg er veldig glad i det. Funderer nok på litt sånne ting eg og.... og du setter så fint ord på det. mennesker med stort ego møter vi vel alle på vår vei... Kanskje litt av kunsten er å bry seg nok om seg sjølv til å vera noko for andre..... Må tenka meir !! Ha ei god helg !!

  SvarSlett
 11. Takk for omtanken Eirin.

  Vi har mistet en nær venn (slekt av meg) i en tragisk arbeidsulykke i går. 44 år.
  Blogglysten forsvant...

  Klem til deg:)

  SvarSlett
 12. Dette hørtes kjent ut, kjedelig når det er folk du anser som venner som med tiden viser mer og mer at det kun er de som teller - kanskje ikke det som går under venner..

  Håper dere får en fin helg - og at du har fått gitt en klem til en del trengende.. :)

  God helg fra Cirka og Ide - vi er på akkurat på tur ut nå.. :)

  SvarSlett
 13. Ettertanke dette. Fint innlegg! Ha en fin fredda'

  SvarSlett
 14. Alt for mange glemmer at det finnes noe annet enn dem selv der ute, og visst er det vrient å forholde seg til det noen ganger, kan fort bli slitsomt. Kloke ord til ettertanke.

  Ha en tankefull og fin helg :)

  SvarSlett
 15. Hei!

  Ja du har rett. Flott innlegg. Nokre gonger er det stort ego, nokre gonger er det usikkerheit som gjer at folk kun ser seg sjølv og måler og veg alt opp mot eigen innsats og utrykk. For å sjå folk, må ein bry seg med folk og like folk. Ikkje alle gjer det..men mangen gjer det.

  Folk som ikkje er interessert i andre for det dei er, men for kva dei kan gjere for dei fins det ein del av...eg kan love deg at det fins mange av dei i politikken...hehe

  Men generelt sett fins det meir kjekke folk enn det motsette.

  Klem!

  SvarSlett
 16. Hei!
  Tusen takk for kommentar inne hos meg,veldig koselig at du tenker på meg og spør hvordan det går!Takk,alt er bare bra,har bare vært fryktelig sliten etter hektiske dager på jobb.Dessuten lengter jeg til våren(er såå lei av kulde og snø at jeg kjenner jeg blir litt deppa av det).
  Veldig flott og tankevekkende innlegg du har!
  Ha en god,god helg!

  SvarSlett
 17. ..hei min venn...ja litt stille her fordi jeg holder på å ta vekk alle elementer fra datamaskina mi før jeg skal levere den inn på tirsdag...jobbpc..og dermed er bilder overført til minnepinne..og windowa livw writer som jeg bruker til å blogge i...er også nede for øyeblikket..alt skal opp å gå igjen med ny pc..så nå lever jeg i andre kanaler...er plutselig tilbake vet du...klem

  SvarSlett
 18. Tarzan i undikken!! Vittig!
  Det var da godt at den var på!
  Klem,M

  SvarSlett
 19. Man skulle vært BareSegselv oftere, og lytte, se og være tilstede for andre oftere. Jeg liker å tro at jeg er lyttende, men det kan jo godt hende at mitt ego også kommer i veien.

  Fint innlegg :)

  Klem fra Beate

  SvarSlett
 20. Jeg har heldigvis været forskånet for at møde selvcentrerede folk på min vej - eller også har jeg ubevidst undgået dem :)
  Det var et godt, eftertænksomt indlæg, Eirin.
  Englen er meget smuk.
  Rigtig god weekend til dig :-)

  SvarSlett
 21. ALLE burde ha skrevet et sånt innlegg som du..... ALLE.

  Ha en riktig god helg!!!

  SvarSlett
 22. Igjen setter du fingeren på noe sårbart!
  Hvis vi bare kunne en gang imellom
  tenke at det er personer der ute som trenger en klem eller et godt ord, da hadde verden sett litt annerledes ut! Klem fra en som i dag er litt selvsentrert og ser ut som en gammel krakk !

  SvarSlett
 23. Innmari bra innlegg .. tenk om vi alle kunne klare å legge vekk egoet for en stakket liten stund hver dag .. tenk hva vi kunne delt av gode stunder med andre mennesker da. Tenk på alle de gode vibbene vi kunne sendt ut i universet ..
  Veldig bra oppfordring!

  Håper du har ei super helg - klem!

  SvarSlett
 24. Det er mange måter å være EGO på, bare man ikke støter noen andre.
  Som i fjord, feks, så ville jeg bære ego, og få strikket endel til meg selv. Det gikk ganske greit, synes jeg. Men når jeg hører de som drar alene på ferie for å dyrke seg selv, og resten av familien blir hjemme, og ikke får noen ferie, ja, da blir jeg sint!(ja, de finnes!)
  ....eller de som sniker i køen fordi de har så dårlig tid!! De er visst de eneste i verden!
  Ellers må du ha en fin søndag!

  SvarSlett
 25. Så sant, så sant. Det er viktig å se andre og ikke være så opptatt av seg selv bestandig.
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 26. Veldig kloke ord, det er noen ganger en stor utfordring å se utover sin egen lille tue... For ikke å snakke om utover vårt eget lille land. Det var et aldeles nydelig englebilde som ligger ved. Herlig farge på den.

  SvarSlett
 27. Idag har jeg oppdaget bloggen din, og kost meg skikkelig.
  Så mange gode innlegg!

  Liker meg godt her, og kjenner at jeg selv er ganske overfladisk i min bloggstil, men samtidig nyter jeg "livet i blogglandia" hvor ingen leser hos meg fordi de vet hvem jeg er i alle fall.
  Føler at jeg har blanke ark på den måten at ingen kjenner meg og har forventninger til hva jeg vil skrive, prestere o.s.v.

  Her er jeg bare Lykkeliten, og det er faktisk veldig deilig!

  Klem

  SvarSlett
 28. så sant så sant , og så flott lesning..! vi har noe å jobeb med alle sammen....!
  klem til deg***

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...