mandag 11. januar 2010

10 dager igjen.


Jeg har lånt et bilde. ;-)
I dag begynner jeg nedtellingen. Det er 10 dager til det er Soldag i Tromsø.
10 dager til vi kan se mot sør og få et lite glimt av sola. I noen gode minutter er hun over fjellene. Nok til at jeg ikke ser klart på minst like mange minutter etterpå, blendet og overveldet som jeg er av synet. Sånn er det når man bor i Mørketidslandet og solen lever et liv bare vi kjenner til. For som en konpensasjon for det mørke har vi sol døgnet rundt i to måneder om sommeren. Og det er godt, kan du tro!

Alt godt på en mandag, regnværsdag i Tromsø.

12 kommentarer:

 1. Åhhh... jeg husker godt den tiden sola kom tilbake når vi bodde nordpå. Om jeg ikke husker helt feil så hadde vi "solfri" noen ganger. Herlig.

  SvarSlett
 2. veldig spesielt det der...har familie i Vesterålen, men har aldri opplevd mørketida...bare midnattsola...og det var veldig flott,men litt slitsomt også for en søring som er vant til å sove i mørke året rundt;)
  lykke til med nedtellinga...håper det er klarvær når den store dagen kommer:D

  klem tara:)

  SvarSlett
 3. Hej Eirin
  Øj, jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at se solen igen. Lyset. Det må være helt fantastisk efter så lang tid i mørke.
  Nedtællingen er begyndt ... :0)
  Klem fra Megan

  SvarSlett
 4. Dette skjønner jeg er spesiellt!! Tenke seg til..hit vi flyttet har vi hatt sola i hele vinter. Der vi bodde i Trondheim hadde vi ikke det. Dette er noe jeg har satt stor pris på her ved havet. Så at du gleder deg, har jeg full forståelse for!!
  Ha en flottrs kveld med sol i sinn om ikke annet:)
  Klem:)

  SvarSlett
 5. da blir det nok godt å se solen igjen, det kan jeg skjønne.

  Ha en fin kveld,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 6. Har forstått det slik at vi har midnattsol om sommeren like lenge som sola er borte om vinteren......

  SvarSlett
 7. Hei Eirin!!
  Så koselig å få en kommentar på bloggen min! Stadig like koselig å oppdage nye blogger, de som en føler kan gi en noe - og din er absolutt en sånn en. Gleder meg til å sette meg ned etter ungene er lagt og bare nyte den! Jeg har ikke et utall av kopper som du - men elsker å nyte en god kopp te eller en varm kaffe latte. Om kvelden. Mens jeg leser blogg etter blogg. Og sannsynligvis ikke får sove om kvelden.... :-)

  Jeg legger deg til bloggen min, jeg. Skal bli spennende å delta i nedtellingen din! Bodde et par år i barndommen i en dal på vestlandet som mistet solen totalt i 4 måneder, og jeg husker min mors depresjoner om vinteren og glede den dagen solen stakk frem igjen. Selv har vi heller ikke solen akkurat her i 3 mnd, men skal ikke mange hundre meterene bort før jeg kan kjenne strålene. Og det gjør godt!!

  Kveldsklem til deg!

  SvarSlett
 8. Tipper at Eirinjenta gleder seg til å se solen igjen :-)
  Det skjønner jeg godt! Skal telle ned sammen med deg!
  Varm klem og noen solstråler herfra!

  SvarSlett
 9. Ja, DET blir deilig! Neste gang vi har en klardag ser vi sola fra her vi bor. Gleeeder meg (og har allerde kjøpt tulipaner i beredskap til å feire med)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 10. ....ååå den er så vakker når den kommer igjen sola...gled deg du venn...og jeg VET at du er med på begeistringa..takk for at du dro meg med på det du vet ved å være begeistra.....glad du fins!! Klem

  SvarSlett
 11. og ikke minst.. 10 daga til man kan spise solbollan med god samvittighet.. åh.. nu ble æ sulten! :)

  nu blir det tur ut i godværet - ses torsdag? :)

  SvarSlett
 12. Tenker at solen gjør underverker både på kropp og sjel når den kommer! Tenk sommeren med midnattsol og alt som hører med!!!
  Klem fra bestemor!

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...