mandag 7. juni 2010

Hvordan man tar det.....


Jeg fyrer i ovnen i dag. Jeg ser at naboen gjør det samme. Min kloke gamle katt ser på meg med sitt ene øye, det andre mistet hun en vakker sommer for noen år siden. Nå kniper hun sammen det blinde og ser på meg med det friske klinkekuleøyet sitt.

-Er det ikke sommer nå? Hun sier det på en måte som får meg til å føle at det er jeg som ikke strekker til, slik hun pleier. Som om jeg ikke har gjort jobben min. Eller som om jeg har lovet henne gull og grønne skoger og en sommer som den vi hadde i fjor.

-Du vet godt at både katter og mennesker i arktiske strøk må ta den sommeren de får, sier jeg, litt for fort og litt for høyt for Susi sitt sarte humør.  At vi aldri kan planlegge late dager på terassen eller grilling som middag. Vi er de som tar det slik det faller seg!

Hun bare snur seg vekk og går demonstativt med hevet hode og hevet hale og legger seg i godstolen. Jeg er sikker på at jeg kunne høre henne si "kjærring!".

Cora legger ikke merke til denne lille meningsveksling, hun ligger på teppet forran peisen og sover en lykkelig søvn i varmen.

Ha en god mandag der du er.

Alt godt og varmt fra Eirin

Bildet er lånt hos byggmakker.no


8 kommentarer:

 1. Skjønner din kloke katt meeeget godt, her er det så hustrig at jeg lureer på om jeg kan gå i kortermer før sola snur...

  Kos deg foran ovnen du også, klem:)

  SvarSlett
 2. Hi hi hi, syns jeg ser dere, der dere utveksler meninger. Deilig med fyr på peisen selv om det er juni. Man må kose seg når man kan! Selv skal jeg ta minstemor med på tur ut i marka i dag, siden streiken har gjort at unga får en ekstra fridag fra skolen. Vi skal koke bålkaffe og grille pølser, og kanskje er det noen ender å mate? Herlige sommer!

  SvarSlett
 3. Smiler godt av katten, men må innrømme at jeg forstår henne.
  Her på østlandet er det fremdeles sommervarme, men regnet truer i bakgrunnen.

  En må nyte det været man får og gripe muligheten dagen gir.

  Kos dere videre foran peisen.

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 4. nei, jeg holder med deg jeg.. skulle bare ønske jeg hadde en ovn:))

  glemte å legge deg til på lista mi sist, og ser jeg har gått glipp av en del herlige innlegg her..

  hold da op! det smukketreet var fantastisk.. og tro hvilken stakkar som hengte opp tobakken:)) og det kan ikke være pga av prisene:))

  og jeg tar gjerne den praten i parken:)) men da reiser vi til Kbh.. ikke?? :)

  ha en deilig dag.. klem fra mæ

  SvarSlett
 5. Skøn lille historie om kat, hund og forskelligheder! ;-)

  SvarSlett
 6. Katten min smiler også til meg. Er de ikke skjønne da?
  Stakkars dere som må fyre. jg håper vi slipper. Selv om solen ikke er her i dag, så er det litt "sommerlig" alikevel, men litt varmere hadde vært topp.
  Men datteren har lagt seg under et pledd og tatt seg en lur, FØR middag!

  SvarSlett
 7. Jeg skjønner godt at katta føler seg snytt for noe. Det skal jo være sommer, men vi har i snart to måneder hatt iskald vind fra nord. Jeg bestiller godvær til vi skal nordover, og det må du fikse for oss. ;-)

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...