torsdag 3. juni 2010

Stavanger er en nydelig by!Jeg var i Stavanger forrige helg. Nordbohus har 25 års jubileum i år, og det skulle feires. Jeg har alltid stor forventning når Nordbohus inviterer til samling, de får det liksom alltid til. Og også denne gangen.

For det første ble byen Stavanger en stor overraskelse. Det var mitt første besøk der, men det sier jeg bare, jeg kommer igjen. Byen åpnet sin favn, lot sitt varme hjerte banke og tok meg storm. Så inkludert følte jeg meg allerede etter en dag at jeg med største selvfølge forklarte noen tyske turister veien til Gamlebyen. Det kunne vært starten på en guidekarriere i oljebyen, hadde det ikke vært for at jeg ledet dem i helt motsatt retning. Jeg pekte ut veien mot det jeg trodde var gamlebyen.

Heldigvis hadde guiden på bussturen rundt i Stavanger og omeng lest seg litt bedre opp enn jeg. Han var faktisk et funn og viste fram byen, formidlet historien og gav personlige opplevelser slik at Stavanger nå er en by som ligger høyt oppe på min liste over vakre byer i Norge.

Høydepunktet var uten tvil turen ut til Flor og Fjære. Jeg lar mine bilder og fakta funnet på nettet fortelle deg hva Flor og Fjære er. Men trenger du en sjelefredopplevelse kombinert med matopplevelser over gjennomsnittet anbefaler jeg deg på det varmeste å legge turen ut i havgapet utenfor Stavanger.

SjelefredSitroner og apelsinerKarper i egen damvakre farger

Stor takk til Per Arne og Stian, og Nina, selvfølgelig, for gode dager med Nordbohus i Stavanger.


Måtte du ha en sjelefreddag både i sør og nord, øst og vest. Fortell meg gjerne om steder i vårt land som bare sees.

På en torsdag, alt godt!


6 kommentarer:

 1. Nydelig det bilde med vannet...trenger vel litt sjelefred noen og enhver innimellom...*smiler*...

  Hvordan går det med klutene?? :O)

  SvarSlett
 2. Hallo Eirin og takk for besøket:) blir så glad når nye finner meg her i bloggland og så bor vi i samme by:)) kanskje vi har sprunget forbi hverandre :))

  har bare skummet gjennom her og traff på et innlegg om Kbh. tur.. og ser bloggnavnet er stavet på dansk.. har du relasjoner til DK utover Lene??

  har selv bodd der i 2 år og kom 'hjem' i januar fordi vår yngste ikke ville være der mere:) men jeg ønsker meg tilbake.. til varme og til hagen min:(

  vi høres nok igjen:)) klem fra mæ

  SvarSlett
 3. Mange flotte bilder her!!
  Og flotte bilder gir sjelefred, ja!!

  SvarSlett
 4. Det er nogen virkeligt smukke billeder fulde af fred og idyl. Smukt, smukt.

  SvarSlett
 5. Ja visst er Stavanger fint :-)
  Fekk nesten klump i halsen når eg las om han som reiste ut i verda på eiga hand..
  Kjenne på meg at om ca.1år vil vår eldste også prøve vingane..

  SvarSlett
 6. Hei hei!
  Så fine bilder! Flor og fjære har jeg også lyst å reise til! Var syk en gang jeg kunne reist dit gratis, -det var surt det..
  Ellers om du er i området en gang på sommerstid, så bør du ta turen til Orre stranda, mye finere enn Sola stranda..Hå gamle prestegård og Jærmuseet er også verdt et besøk.

  Tusen takk for koselig kommentar hos meg! Fin blogg du har her, så jeg legger deg til :)

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...