tirsdag 30. november 2010

Gamle byer og eldre menn.

commons.wikimedia.org

Jeg er svak for gamlebyer og eldre menn. Mitt første møte med en skikkelig ordentlig gamleby var Gamla Stan i Stokcholm en gang i ungdommen. Og siden ble det en liten besettelse å finne fram til den gamle orginale delen av enhver by jeg kommer til. Her i Spania er dette en stor glede. Her har alle byer tatt godt vare på sine gamlebyer. Det enkleste er å ta utgangspunkt i den kirken som ligger på det høyeste punkt. Og så, vel framme på kirkeplassen, er man så midt i gamlebyen man bare kan være. Let etter de ugjevne vegger, de orginale vinduer og den gamle patinaen. Snus inn mange hundre år i en eneste pust og kjenn at du er et ledd i en lang kjede.

Det er noe med stemningen, noe med atmosfæren, noe med det som henger i veggene både på utsiden og innsiden. Jeg kan ikke forklare det, men jeg føler meg trygg og glad og veldig satt pris på i en gammelby. Den er liksom ikke scenen for det perfekte, men for det som har et levd liv med sjarmerende arr og mangler. Dette er min scene. Derfor finner jeg alltid tilbake til en gammelby. Og hvis du har det på samme måte så synes jeg vi skal drikke vår kopp og vårt glass sammen her en gang.

Hva eldre menn gjelder så er det noe av det samme her også, bare litt mer privat.

topnews.in
Bruce Willis
Alt godt til alle i alle aldre, og av begge kjønn på en hustrig tirsdag i slutten av november.

Eirin

3 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med dig,- der er noget helt specielt over gamle bydele.
  Jeg har familie i Ragusa på det sydøstlige Sicilien, hvor den gamle del af byen hedder "Ibla". Noget så charmerende. Ikke let at komme rundt i, men dejlig at være i.
  Du skulle besøge den by engang.
  God aften til dig.

  SvarSlett
 2. har det på akkurat samme måte.. jeg suges til de gamle bydelene.. der andre ikke går.. inn i trange smug.. der det dufter av mat, lær, krydder eller blomster.. og jeg finner alltid et lite paradis der inne bland de lokale :) språk trenger man ikke der "inne".. bare et smil, armer og ben :))

  flott valg av sistnevnte emne;)

  god kveld til deg.. om det trøster er regnet her fylt med snø:))

  SvarSlett
 3. For ikke å snakke om de gamle byområdene der du også finner bazarer som i Jerusalem eller Damaskus.

  Setter et ekstra liten touch på besøket...and the smell of spices, i krydderbazaren - wow

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...