tirsdag 9. november 2010

Avhengigheten er stor!

bildet er lånt på aronmat.no

Fenalår er det beste jeg vet!
Selv om jeg har tilgang på de beste skinker og pølser her i Spania, så banker mitt hjerte, og våkner mine spyttkjertler når jeg tenker på fenalår.
Da min mor og far kom på besøk nå i høst hadde de med seg et fenalår til meg. Så kunne jeg gjøre det jeg gjør når jeg har denne herligheten i hus, jeg finner fram en skarp kniv og skjærer meg en bit hver gang trangen er der. Og det blir flere ganger om dagen. Jeg spiser uten tilbehør, eller jeg bruker det som pålegg. Jeg bruker det i omeletter eller jeg griller det på grillen. Mulighetene er mange, og jeg vil finne dem alle.
Når låret er nesten fritt for kjøtt koker jeg suppekraft på det, og lager verdens beste suppe med de grønnsaker jeg finner, og lammekjøtt.
Nå for tiden har jeg abstinenser, jeg hadde suppe på søndag, og trangen etter fenalår har igjen meldt seg. Hvis du skal forbi her, kunne du da pakke med deg et fenalår fra Norge og komme innom?

Alt godt fra Eirin
bildet er lånt på flickr.com


10 kommentarer:

 1. Ja, skulle jeg ut på tur ville jeg jammen tatt med et fenalår til deg ...*smiler*..

  Ha en god dag :O)

  SvarSlett
 2. Dette var en hyggelig påminnelse om mat jeg har lært meg å like! Det var slik med fenalår som det faktisk var med alle typer dressinger for mange, mange år siden: Jeg likte det ikke. Eller det vil si, jeg TRODDE ikke at jeg likte det. Lurer på om dette kan overføres til det meste i livet: Mye er verdt å få en sjanse til.

  SvarSlett
 3. Fenalår er nydelig så jeg skjønner at du koser deg med det!
  Ha det fint ! Klem fra bestemor!

  SvarSlett
 4. Tror det blir en omvei for meg, og fenalår er jeg redd, ikke er min favoritt:D
  Ha ei flott uke og klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Men du har jo tilgang på verdens beste skinke, pata negra bellota. Fenalår er jo bare tørt og salt i forhold :o((. Skulle gjerne tatt med til deg, men skal ikke på de kanter med det første :o))

  SvarSlett
 6. Enig med deg, Eirin: Fenalår er godt, både naturell, med tradisjonelt tilbehør eller tilberedt; og det er nesten bare fantasien som setter grensen for bruken!
  håper du får en forsendelse fenalår snart;E-)
  Klem

  SvarSlett
 7. Skal jeg ta turen, tar jeg helt klart med fenalår til deg:)) Men først må jeg komme meg med fly herfra til Gardemoen!!
  Skjønner det er noe norskt man bare må ha...
  Kos deg videre, -4, vind og snø her!
  Klemmings:)

  SvarSlett
 8. Hei.Nå fikk jeg lyst på spekemat og pottetsalat.Nam,nam.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 9. Et fenalår slippes ut fra flyet når jeg flyr til Gran Canaria om 3 uker. Står du klar på bakken? *Ler*

  Forstår godt din avhengighet. Smaken kan ikke sammenlignes med noe annet. Selv tåler jeg ikke "bækjøtt" lenger, så jeg har gått over til serranoskinke. Du bor i Spania og vil ha fenalår, jeg bor i Norge og vil ha serrano! Tidligere kjøpte jeg alltid med meg fra Spania, nå får jeg god serrano i nærbutikken.

  Klem

  SvarSlett
 10. Hei igjen !

  Fenalår er topp !! I alle lovlige varianter !

  Skal nok ikkje på dine bredde og lengdegrader, så lår kan du ikkje få av meg. Men noke anna kan det nok bli. Her sendt deg ein mail :)

  Ønsker deg ein fin onsdag. Her ser det ut til å bli en fin og kald dag med snø og sol :)

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...