fredag 13. november 2009

Akkurat nå!


De to siste ukene har vært intense og deilige Valpeuker her hos meg. Det har handlet om å komme inn i samme rytme som Cora. Og her snakker vi om tissing, bæjsing, soving og førstegradsoppdragelse. Jeg ble tatt på sengen kan man si, jeg som har hjemmekontor og står opp når jeg vil, står nå opp og vekker vekkeklokka etter at jeg har vært ute med dyret (som hun heter på den tiden av døgnet). Så går det slag i slag med "ut og tisse-turer" hvert kvartet. Men, så helt plutselig sover hun, og da kan jeg skrive i full fart. Jeg har hørt at det skal gå seg til, men jeg tror det ikke, akkurat nå. Mye godt har fulgt i Coras kjølvann. Jeg har blandt annet oppdaget hagen min på nytt! Den har uante muligheter. Jeg gleder meg til å sette en benk på Utkikksplassen, og en under furua. Jeg har også funnet et sted for Meiseboller til småfuglene som denne vinteren skal få mat hver dag.

Nye perspektiv er aldri å forakte. Nå ser jeg dagen komme, og ser at mørketiden nærmer seg med raske skritt. 21. november sier solen farvel og blir borte til 21. januar. To lange måneder uten et streif av sol. Det heter forresten ikke mørketia her hos oss, det heter Den blå tia. Og lyset er blått og vakkert, på det nermeste magisk. Jeg har alltid en glegrue følelse når Den blå tia står for døren, men jeg overlever alltid, og kommer ut på den andre siden sterkere og klokere. Det er jeg helt sikker på. På den andre siden venter dessuten soldagen, og den skal jeg fortelle dere om i slutten av januar.

God helg alle sammen!
7 kommentarer:

 1. Valpetid høres intens ut, nesten som å ha baby! Men sikkert veldig koselig!
  Når du skriver om mørketid kommer jeg på hvorfor jeg bor "sørpå".
  Jeg klarer ikke å venne meg til å ikke se solen, selv om du kaller det den blåe tia, - så er det mørkt....Fremdeles (etter 27 år sørpå) går jeg nesten litt i dvale i desember og januar, tror det ligger i blodet.
  En gang nordlæning, - alltid nordlæning!

  SvarSlett
 2. Go' helgeklem fra oss te dokker ;)

  SvarSlett
 3. Jeg bare ler når jeg leser om dyret og tisseturer i hytt og pine. Husker godt den tida, og frustrasjonen man kan føle ganske så ofte. Og at Cora heter "dyret" er helt naturlig i visse situasjoner, og visse tider på døgnet. Valpetiden er morsom, krevende og til tider nesten utmattende. Men det gjelder å holde fokus og komme helskinnet ut på andre siden. Så kommer tenåringstiden til Cora, og den blir nok veldig festlig. Hoho.....

  Jeg har mange ganger tenkt at det hadde vært fint og vært nordpå en tur og opplevd mørketiden igjen. Det er en spesiell tid av året, og det blå lyset er jo bare vakkert.

  Ha en fortreffelig kveld.

  Gi dyret en klem fra gudmor.

  SvarSlett
 4. Ja, møketia er ikke så mørk som søringene tror, iallefall ikke hvis det er klarvær.
  Å ha valp er nu deilig uansett, men enig i at det kan være litt strevsomt før det blir bedre. Har prøvd det to ganger og ikke angret. Det er rart ja, hva en kan oppdage på sine mange lufteturer i denne tiden, God helg til deg fra Margit.

  SvarSlett
 5. Hvert kvarter :) er ikke det litt i overkant? Men plutselig en dag har nok hunden fattet poenget og går bare ut ved behov.
  Vakkert blått bilde! Her i Bodø er det ikke snø ennå, så det blir ikke like blått da. Men litt fint likevel. Ha en god helg!

  SvarSlett
 6. Herlig innlegg Eirin:) Ja livet betoner seg slik en periode. Men du og du hva du får igjen. Tenk bare å se hagen sin på en annen måte. Snart skal dere på turer og da ser du alt der også på en annen måte. Nyt dagene, de kommer ikke tilbake, se hva jenta oppdager og lærer av. Tenker det er MASSE nytt for henne, skummelt og spennende! Nyt tiden med valp i huset:) Minner deg og meg selv om at det er bare dumt å bli sint på en hund. Hvorfor skal du bli det? De skjønner det ikke allikavel. De blir bare usikre...en hund må oppleve glede.. for det den har gjort riktig!! Det er læring det..
  Masse klemmer fra Major`n og Mossan

  SvarSlett
 7. Åja, det er skikkelig travelt å ha kvalp, men kjekt er det no og. Har vore gjennom det samme. Her i huset drømmer vi om hund ! Veit du... har alltid tenkt at eg ein gang i livet må nordover på vinteren og oppleve mørketida, eller den blå tida. Flott navn forresten ! Ha ei riktig god helg !!

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...