onsdag 25. november 2009

Blues som blir jazz og gode fortsett.


For tiden er Tromsø, og livet blått. Ute er det blått lys og den svarte natta kommer tidligere og tidligere på kvelden. Fra stuevinduet ser jeg en blå fjellside i Tromsdalen på andre siden av sundet.

I sjela er det blues. Der bor de lange tankene som krever god tid og god plass. Bluesen eier mørketia og opptrer med streng eiermine hvis andre farger og andre rytmer prøver seg.

Jeg opplever det vakre blå Tromsø som en bonus for at jeg holder ut her om vinteren, og jeg opplever bluesen i sjelen som en rikdom. En gave til sjelen fra skapende krefter. Min travle sjel som resten av året har prosjekter og avtaler på løpende bånd hilser velkommen de store late tankene som er tunge i sessen og langsomme i svevet. Jeg lar dem ta seg til rette og gjøre sin jobb nå i den blå tia.

De pløyer dypt og snur kanskje opp/ned på sannheter som har sittet i siden januar i fjor og føler seg trygge og hjemmevante i min sjel. Bluestankene er av natur mer åpne for å kjenne på sorg og smerte og gir meg derfor mulighet til å se andre og glemme meg selv litt.


Jeg leser med blå øyne om Bymisjonens arbeide og lurer på hva jeg kan gjøre. Kampen mot hiv og aids vil jeg være med på å vinne. Et sinne mot reklame som prøver å innbille oss, og ikke minst unger, at julegaver skal være dyre for at mottaker skal bli glad, tar meg. På trass tenker jeg at jeg skal gi alternative gaver eller lage alt jeg gir. Bluesen gir innsikt, innbiller jeg meg.

Bluesen skal få leve godt i sjelen helt til 3. juledag. Da skal jeg på Skarven på Romjulsjazz. Her skal jeg nyte hver lystig tone og hver gode samtale og hente krefter til å gå sakte mot våren.

Men først skal jeg velge meg et prosjekt som tenker større en meg selv og gi av meg og mitt her.

Til helga er det første søndag i advent. God blå adventstid til alle!

June Vernov

7 kommentarer:

 1. Blues er deilig, blått & godt ;-)

  Ønsker også deg en god adventstid!

  SvarSlett
 2. Heisann..er enig med deg i, at det virker som om det er kun det som er dyrt, er det eneste man kan gi! Tull, sier jeg! Unger bryr seg ikke om pris, liker jeg å tro..ihvertfall mens de er små..når de blir større, har de blitt påvirket av alt rundt de, og tror på alt som blir sagt på tv og radio...
  God advents-tid for deg også :-)

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 3. Takk og pris for at vi i vår familie er ganske så nøktern når det gjelder gaver. Jeg sier til alle at jeg ikke vil ha gaver, for jeg synes det kan bli vel mye styr med dette. Men de vil ikke høre på meg. :-)

  Jeg tenker mer og mer på at jeg skulle engasjert meg i noe som vil hjelpe andre, og hadde jeg bodd i byen hadde jeg kanskje oppsøkt Kirkens Bymisjon. Samtidig så jobber jeg i et omsorgsyrke og kjenner at det til tider tar på både fysisk og mentalt. Jeg øser av min omsorg hver arbeidsdag, og tiden utenom er det familien som får. Men tankene mine er ofte hos de som strever der ute.

  Blues/jazz ligger vårt hjerte nært, for både gubben og meg. Blues gjør godt for sjela, og blir igjen der inne lenge etter at tonene er borte......

  I morgen drar jeg på gubbebesøk i byen, og lørdag skal vi på jazzkafè. Da skal vi sitte og drikke kaffe, prate sammen og nyte musikken.

  Ha en flott torsdag.

  SvarSlett
 4. Du skriver så utrolig godt Eirin!
  Så gode tanker og så flink til og formidle dem :-)
  Klemklem

  SvarSlett
 5. Først; så utrolig flink du er til å skrive, sette ord på og jeg skjøner godt du kan være konfreansier og i selveste katedralen der da!!!

  masse lykke til, men det trenger du ikke . Du er dyktig du kvinne der nord;)

  Klem fra GundaM( som har sceneskrekk og ikke snakker i forsamlinger med over 5 stk...)

  SvarSlett
 6. Takk for dei djupe gode tankane i førjulstida ! Ha det godt, Eirin !

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...