fredag 6. november 2009

Lukten av unge menn

Jeg har et forslag til ekstra inntekt for unge menn. Hva med å tilby tjenesten ”La meg bli skyggen din?” Noen ganger ønsker jeg meg en hund å gå tur med, men så kommer jeg på alt som må gjøres med denne hunden mellom turene. Tenk om jeg heller kunne bestille meg en ung flott mann som kunne gått ti skritt bak meg og bare være der som en trygghet. Han skulle snakket til meg bare hvis jeg begynte å kjede meg og trengte en prat. Ellers holdt det lenge å bare vite at han var der. Hadde ikke dette vært en nisje å slå seg inn på?
 Denne tanken kom til meg en kveld jeg gikk rundt Prestvannet. Det var et fantastisk måneskinn på speilblank vannflate. Det var stjerneklart og vindstille. Jeg savnet min Nikon og visste at jeg kunne gjort et scoop for ”Tromsø i mitt hjerte” mappen på macen min. Her var nesten ikke et menneske å se, i alle fall ingen andre enslige kvinner.
 Hensikten med turen var å tenke gjennom et av livets store spørsmål, og jeg var godt i gang med dette da røklukten nådde meg før jeg så mannen. En tilsynelatende skummel mann i frakk som ikke ser rett på meg. Jeg følte at han fulgte meg med øynene der jeg prøvde å gå rakrygget videre og antar at han kjenner lukten av redsel like godt som jeg kjente lukten av røyk. Heldigvis var han like opptatt av et av livets store spørsmål som meg, og jeg fikk gå i fred.
 Men hvor er natteravnene? Hva er telefonnummeret til ”raske menn” man kan leie seg og som går 10 skritt bak og ikke snakker til deg, bare passer på at du får gå i fred?
 Dette er jo selvfølgelig ikke det minste morsomt. Jeg ville aller helst gått der alene uten en eneste bekymring. Verken for slemme menn eller hva jeg skulle betale snille sterke nattergaler. Men dessverre så er det en realitet, noen menn ødelegger for alle de flotte nydelige andre. Enten de har skumle hensikter nattestid eller slår sine kvinner i privatlivets sfære. Imidlertid har jeg tenkt å bevise for meg selv og alle andre at Jeg vil ta natta tilbake. Natta og Prestvannet og friheten i ensomheten. Så i kveld skal jeg gå rundt Prestvannet, alene, hvis ikke du dukker opp og slår følge. Da kan vi jo vise styrke sammen.

June Vernov

9 kommentarer:

 1. ..Råbra June!! Bare en aldeles usynlig en nesten ja..finfine greier det serru....sett inn annonse i avisa..men de tar seg godt betalt unge menn nu for tiden...

  SvarSlett
 2. Kjente på litt av den samme følelsen på min månesinnstur i går kveld ! Hadde sett noko skummelt på tv-en før eg gjekk ut, det var ikkje optimalt ! Alle bilder vart skumle.
  Lykke til med prosjekt "ta tilbake natta ". Det klarer du nok !Uten dyre unge menn....

  SvarSlett
 3. Det var bilane som vart skumle .....

  SvarSlett
 4. Veldig bra skrevet!! Nesten frihetsberøvelse at vi damer skal være redd. Føler meg trygg med Major jeg da. Han vet jeg passer på meg. Han sier heller ikke noe:) Bare er der!!
  Nyt fredagen og klem fra meg:)

  SvarSlett
 5. Glimrende ide!

  Men jeg vil ha 2 unge menn, 1 som går foran og 1 som går bak. Den foran skal jeg kjenne lukten av... Den bak for tryggheten.

  Gi meg et vink når du får tak i telefonnummeret til "raske menn".

  God helg til deg!

  SvarSlett
 6. Veldig godt skrevet, og det er sikkert mange som føler det slik. Jeg er svært lite redd av meg, men med alle overfall og ran som er i Trondheim for tiden så hadde jeg ikke gått ut alene om kvelden. Uansett kunne jeg ikke tenke meg å gå alene i bygatene natterstid. Da hadde jeg nesten følt meg tryggere ved et vann langt oppi skogen.

  SvarSlett
 7. Hei,
  beklager litt treghet fra min side, men jeg skal nå begynne på strikkevesken din nå!( så ikke at du hadde valgt stoff før nå :o)
  Jeg kontakter deg på mail med betalingsinfo når den er klar!
  Ha en fin søndag,
  Fredrikke :o)

  SvarSlett
 8. Hmmm, kanskje noe å tenke på. Kjipt at en skal føle seg uttrygg når en er ute og går!!

  SvarSlett
 9. Et godt og tankevekkende innlegg, var med deg på turen og kjente følelsen.

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...