lørdag 28. november 2009

Shopping eller ikke...


Bildet er fra en jentetur med shopping som ingrediens i fjor høst. ;-)

I dag er det den internasjonale Kjøpefrie dagen. Jeg kjenner at jeg liker det. Liker å få en mulighet til å, i fellesskap med andre, markere at jeg synes det kjøpes og shoppes for mye i vår del av verden. Ikke bare til jul, selv om det topper seg nå på denne tiden. Selvfølgelig handler og shopper jeg også. Jeg trenger klær og mat, og ting og tang. Og jeg har barn som trenger og trenger. Men jeg kjenner en ubehagelig følelse av fråtsing nå før jul når jeg kommer slepende på plastposer flere enn godt er for armene. Jeg føler behov for en kjøpefri dag i fellesskap med andre som vil markere både for seg selv og andre at vi gjør oss tanker om forbruk og sløseri.

Nå sitter jeg her og gjør meg tanker om gjenbruk og kjenner en stor glede over at flere og flere ser verdien av å bruke om igjen, gi bort i sted for å kaste, og kjøpe ting som er ment å vare i flere generasjoener. Det siste er visstnok den nye trenden som snart kommer og tar oss med storm her i Norge også. Som det meste startet den i Amerika, men denne gangen tror jeg vi har noe godt i vente. Vi blir kjøpere som tenker oss godt om, og deretter kun kjøper det som varer og er av naturlige og miljøvennlige materieler, sies det fra trendkilder.

Den som samler rikdom har mye å miste.   Lao-Tse


Med ønske om en god lørdag, uansett hva du gjør!


5 kommentarer:

 1. Jeg må bare innrømme at jeg ikke overholdt den shoppingfrie dagen. Jeg er på gubbebesøk i byen og har kjøpt 3 små julegaver, og 3 svibler.

  Ellers så var jeg på julekonsert i kirka i går og i dag har vi vært på kafè og hørt på blues. Total avslapping altså. Snart må jeg dra hjem igjen, siden jeg har tatt på meg ekstravakt i morgne tidlig. Og i morgen ettermiddag skal vi bake hjemme, så da blir det vel blogging utpå kvelden.

  God helg og klem fra meg.

  SvarSlett
 2. Vi trenger å påminnes slike tanker, men ikke alltid like enkelt.
  Ønsker deg en flott kveld og en god morgendag med tente lys! Klem fra meg som sendte pakke idag;)

  SvarSlett
 3. Tanken bak en slik dag er god. Og jeg er helt enig med deg. MEN jeg har vært på julemesse...og da ble det med noen julegaver hjem. Nyttige flotte ting som en har bruk for!!
  Gjenbruk er flott:))
  Ha en flott lørdagskveld:)
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Enig med deg, fra begynnelse til slutt! Det eneste jeg har kjøpt i dag er 1 liter skummamelk, hjertesalat, løk & tomater. Godkjent?

  Jeg flagger mer og mer gjenbruk, men det er vanskelig å få gehør rundt meg. Ikke mye jeg merker til finanskrisen i omgivelsene rundt meg!

  Vel, det er selvfølgelig en prioritering hva man bruker pengene til. Jeg "kjøper" sommer i desember og noen mener det er sløsing med penger. Selv mener jeg det er balsam for sjel & kropp!

  Ha en flott lørdagskveld ;-)

  SvarSlett
 5. ...ny header og greier vet du...risgrøten må verdsettes!!
  ..jepp..jeg tror nok Magny har rett gitt..det må bli Tromsø-tur på meg snart....har svoger og svigerinne der oppe som jeg ikke har besøkt..så vi har snakka om det.....skal legge noen planer for en kaffekopp med deg....eller du sier fra hvis du er i Oslo eller Bergen...detta ordner seg skal du se..ha en suveren søndag...nå skal det ut på tur her....Klem

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...