lørdag 5. desember 2009

Forventning eller magi?
Ingen høytid er vel forbundet med så mage forventninger som julen. Både stor og liten har sine forventninger til hvordan det skal være. Og for de voksne, hvordan man forbereder seg for at det skal bli slik vi forventer.

Forventninger er ikke bare av det gode, det har en bakside også. I forventningen brukes oppmerksomhet på noe som ikke finnes, og som aldri blir slik du trodde, uansett hvor bra det blir. 

Forventninger kan også være krevende: Vi lager private bilder i våre hoder om menneskemøter, opplevelser og situasjoner vi står foran. Heller sjelden deler vi forventningene igjennom åpen, ærlig og omsorgsfull kommunikasjon. Dermed kan vi lett lage en felle for oss selv. 

Magi derimot er når Øyeblikket plutselig begynner å gløde Uten at du ventet det, eller på helt andre måter enn du trodde. Magi kan oppstå når man tør å være tilstede i åpen kommunikasjon akkurat der man er.

Måtte julens magi møte deg denne høytiden. Måtte mange øyeblikk gløde hos deg og dine. 

Med ønske om en god helg, og en fredfull lørdag 5. desember.

4 kommentarer:

 1. Nok et nydelig innlegg fra deg!

  Jeg ønsker å møte julen med glede, men på mine premisser. Når andre pådytter meg forventninger, blir det feil.

  Som du sikkert har forstått på bloggen min så er jeg ikke blant de som feirer jul på tradisjonelt vis. Merkelig i grunn, for jeg var veldig "julete" tidligere. Levde opp til egne/andres forventninger.
  Stresset noe forferdelig de siste ukene før jul, men likte det! Bakte mer enn de 7 sortene og overpyntet huset.

  Julen 1997 tilbragte jeg julen for første gang på hotell i Spania. Da kjente jeg hvor godt det var å slippe alle disse forventningene til den tradisjonelle julen.

  Etter den deilige "frigjørelsen" har juleforberedelsene blitt uten stress, selv de gangene julen har blitt tilbragt hjemme.

  Jeg ønsker julens magi velkommen!

  SvarSlett
 2. Jeg stresser nok litt mot jula, med gjøremål og slikt. Jeg har ikke lenger forventninger til jul, og savner det egentlig. Jeg savner å ha den kriblende følelsen inni meg, og vet ikke helt når det forsvant.

  Jeg har bare gode minner om min barndomsjul og egen jul som voksen, med gubben min og ungene. Da ungene var små var det noe helt annet, for da var tiden før jul litt magisk og fylt av forventninger.

  Jeg tar med glede i mot de små øyeblikk med julens magi som måtte komme i tiden fremover.

  SvarSlett
 3. Heisann
  Du sier det som om jeg skulle ha sagt det selv! Forventninger kan ødelegge et øyeblikks glede! Det er da det plutselig oppstår noe uventet at man kan kjenne en inderlig glede, selv over en liten ting.
  Håper dere koser dere masse i helgen.

  SvarSlett
 4. Et innlegg til ettertanke... Takk for at du deler med oss andre.

  Vi har hatt julevrksted på tunet i dag. En setting som bar med seg en del forventninger. Heldigvis ble det mange små og magiske øyeblikk :-)

  Ønsker deg en fortsatt fin lørdag og fredfull adventshelg!

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...