tirsdag 8. desember 2009

God julemat er god juletradisjon.


I dag skal det lukte jul her i huset. Det skal stekes pepperkaker og saltribbe.
Saltribbe er vårt julepålegg, og er bare helt himmelsk. Vi får aldri nok selv om vi salter, vanner og steker mange kilo hver jul. Enten er det nissen eller så er det de store gutta i huset som er oppe om natta og spiser seg en bit, for et stykke saltribbe er ikke før kommet opp av fryseren, så er det vekk. Det er mannen i huset og en kompis som har som juletradisjon å dele gode historier og juleøl, og så få saltribba i lake. Det ble unnagjort i helga. Nå er den vannet og klar for steking.
Kjenner at jeg blir veldig glad i tradisjoner og det gode gamle når julen nærmer seg. Ellers om året forsøker jeg å leve i nuet, men til jul vil jeg gjerne hegne om og det slik "det alltid har vært".
Som riskremen på julaften, for eksempel.
Ha en god tirsdagskveld og 8. desember. Vær god mot noen, og deg selv.

6 kommentarer:

 1. Mmmmmm....riskrem, nam nam. Men i år tror jeg at jeg vil gjøre om litt på tradisjonen og lage appelsinris istedetfor. Den er litt friskere.
  Mannen og noen kompiser har tradisjon med å gå julebukk i romjula, men de gir ut gaver istedfor å be om gaver. Og hvert år sitter folk hjemme og venter på dem. La meg tilføye at det er litt alkohol med i bildet, og de går kun til folk de kjenner. Og disse julbukkene er snille og morsomme.

  SvarSlett
 2. hei på deg!
  Takk for besøket! Og her...her vart eg jo berre svolten av å væra...mmmmm! Me har "saltribbe" me og, men ...ikkje i lake, den trekke i salt og pepper! Svineribbe,sant!? Det er det beste julepålegge eg veit om! :)
  Og så lurte du på mange tinge...og det eg svarar på er at det er EKTE sølv! 925!:) Elles held eg korta litt til brystet! Mest fordi eg har leita og prøva meg fram sjølv gjennom snart 3 år!
  Og mange fleire enn meg har kome til, så det er så med fleire andre ting det sprer om seg! Men....eg synest jo det er veldig kjkt å halda på med så eg vonar eg kan gjere det nokre få år til før alle er lei! ;)

  SvarSlett
 3. Saltribbe har jeg aldri hørt om. Men er hjertens enig, juletradisjoner må man ta vare på!! Det må være slik det alltid har vært:)
  Min "værste" juletradisjon iflg mine barn, er at jeg overpynter juletreet. Masse glitter og kuler:) Her følges ikke moten, det skal jeg love deg:))
  Ha en flott kveld du også:)
  Klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. Det hørtes veldig godt ut, men ikke hørt om det før, tror jeg. Er det en langvarig prosess eller..
  Tradisjoner hører jula til, da står pynt på samme sted og mat spises til rette tid;)
  Kos deg videre;)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for gratulasjon;)
  Saltribbe hørtes godt ut..mmm, godt med salt mat med en god øl til!
  Enig med deg ang tradisjoner..Det er kjempe viktig å holde på dem!
  Bra liten visdomsbeskjed til sist der;)
  Ta vare på deg selv!
  Klem

  SvarSlett
 6. Hm. Saltribbe høres absolutt ut som noe jeg ville like. Går det an å be om oppskrift/framgangsmåte?

  Jeg er enig med deg, jula hører gjengangerne til. Da gjør vi som vi alltid har gjort. Det er slik det blir jul!

  Pludrehanneklem

  SvarSlett

Velkommen inn, kjære du.
Hvis det jeg skriver setter i gang noen tanker hos deg så må du gjerne kommentere. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...